Gyventojai nustėro pamatę, kaip vairuotojai elgiasi kapinėse

Kauno centro gyventojai baisėjosi, kai rugsėjo pradžioje mokinių tėvai savo automobilius statė senųjų kapinių teritorijoje. Įžūlių vairuotojų pasitaiko ir kitu metu. Gimnazijos atstovai problemą žadėjo spręsti.

Rugsėjo 1-ąją Ramybės parke ant pėsčiųjų takų prie A.Puškino gimnazijos buvo palikta daugybė Eismo taisyklių nesilaikančių kauniečių automobilių.<br>B.Navadnicenienės nuotr.
Rugsėjo 1-ąją Ramybės parke ant pėsčiųjų takų prie A.Puškino gimnazijos buvo palikta daugybė Eismo taisyklių nesilaikančių kauniečių automobilių.<br>B.Navadnicenienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Vėjūnė Inytė („Lietuvos rytas“)

Sep 24, 2016, 11:47 AM, atnaujinta May 12, 2017, 3:48 AM

Kauno centre, prie Ramybės parko, gyvenantys kauniečiai piktinosi, kad neveikiančių senųjų kapinių teritorijoje vairuotojai dažnai palieka savo transporto priemones.

Automobilius kauniečiai stato tiesiog ant pėsčiųjų takų, nepaisydami nei pagarbos mirusiesiems, nei Kelių eismo taisyklių.

Ypač toks vairuotojų elgesys centro gyventojus papiktino Rugsėjo 1-ąją. Naujųjų mokslo metų šventės metu parke netoli A.Puškino gimnazijos buvo sustatyta ne viena dešimtis lengvųjų automobilių. Kaunietė Birutė Navadnicenienė stebėjosi, kad taip neleistinai ir nepagarbiai elgėsi tėvai, atvežę savo atžalas į gimnazijoje vykusią mokslo metų pradžios šventę.

Kaunietė sakė suprantanti, kad vietų, kur palikti automobilį, miesto centre stinga, tačiau siūlė ieškoti išeičių.

„Rugsėjo 1-ąją, kai iš anksto žinoma, kad gimnazijoje bus žmonių antplūdis, tėvai ir mokyklos vadovybė bent galėjo paprašyti, kad eismą prižiūrėtų pareigūnai. Mačiau, kaip eidami į gimnaziją vaikai nardė tarp automobilių. Tai nesaugu“, – susirūpinusi kalbėjo moteris.

Kaunietė mano, kad tėvai savo nederamu elgesiu vaikams parodė, jog elgtis galima bet kaip.

„Matydami, kaip suaugusieji nepaiso kelio ženklų ir nejaučia pagarbos mirusiesiems, užaugę vaikai gal elgsis taip pat ar dar įžūliau“, – sakė B.Navadnicenienė.

A.Puškino gimnazijos direktorius Erikas Griškevičius prisipažino, jog matė, kad auklėtinių tėvai Rugsėjo 1-ąją parke kelioms valandoms tikrai buvo palikę automobilius.

„Tai – pirmokų ir darželinukų tėvai. Jie į gimnaziją atvežė labai mažus vaikus, todėl ir paliko automobilius kuo arčiau ugdymo įstaigos“, – neslėpė direktorius.

E.Griškevičius sutiko, kad taip elgtis vairuotojams nederėjo.

„Tačiau tai nutiko tik vieną kartą. Kitomis dienomis tėvai parke automobilių nepalieka.

Žinodami problemą dėl automobilių statymo bandome ją spręsti. Jau rengiamas projektas įrengti naują automobilių aikštelę Totorių gatvėje. Tikiuosi, kad kitą Rugsėjo 1-ąją ji jau veiks“, – sakė gimnazijos direktorius.

Kauno savivaldybės Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Paulius Keras patarė, kad jei gyventojai nori palikti automobilius kuo arčiau A.Puškino gimnazijos, turėtų naudotis stovėjimo aikštele, esančia Vytauto prospekto ir Kęstučio gatvių sankryžoje.

„Ši aikštelė nevisiškai panaudojama, o iki gimnazijos eiti netoli“, – sakė P.Keras.

Prašo pranešti

Vytautas Jurkevičius

Kauno savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vedėjas

„Iš gyventojų skundų dėl Ramybės parko nesame gavę.

Gyventojų labai prašytume pranešti, jei pastebi neleistinai besielgiančius asmenis. Mūsų specialistai į tai būtinai atkreips dėmesį.

Už automobilių statymą neleistinose vietose gresia bauda nuo 28 iki 86 eurų.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.