Sotesnių patiekalų gali tikėtis tik keliaujantys tolimais reisais arba verslo klase, bet porcijos lėktuvuose vis tiek būna mažytės ir ne itin šviežios.
Todėl šios nuotraukos, darytos šeštąjame – aštuntąjame dešimtmetyje atrodo tiesiog neįtikėtinai. Lėktuvuose patiekiamos vaišės prilygo prabangiausioms puotoms.
Tiesa, anksčiau kelionės lėktuvu buvo tik turtingųjų privilegija, o apie pigius skrydžius niekas negalėjo net pagalvoti.
Tačiau tokiais įspūdingais patiekalais ne kasdien mėgaudavosi ir pasiturinčios šeimos. Nuotraukose matyti kepsniai, omarai, krevetės, rūkytas kumpis, gausios vaisių lėkštės, desertai ir gausus gėrimų pasirinkimas.
Be to, įdomu tai, kad maistas nebuvo normuojamas porcijomis – padavėjai įdėdavo į lėkštę tiek, kiek keleiviui norėdavosi.
Siūlome pažvelgti išskirtinius SAS avialinijų muziejaus surinktus kadrus, kuriuose atsispindi prieš pusę amžiaus tvyrojusi prabanga.