Vilnietis nufilmavo įžūlų poelgį: „Pasirašykite baudą sau“

Eiliniams vairuotojams lįsti į sankryžą ir blokuoti eismą draudžiama, o viešajam transportui taisyklės negalioja?

Autobusas užtvėrė sankryžą, nors buvo akivaizdu, kad vietos nebėra.<br>Stop kadras.
Autobusas užtvėrė sankryžą, nors buvo akivaizdu, kad vietos nebėra.<br>Stop kadras.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-09-30 17:14, atnaujinta 2017-05-11 17:09

Toks klausimas kilo portalo lrytas.lt skaitytojui Andriui, kai ketvirtadienio rytą jam kelią užtvėrė 43 maršruto autobusas.

Jos vaizdo registratoriumi užfiksavo, kaip Vilniuje, Justiniškių, Taikos ir Rygos gatvių sankryžoje, autobuso vairuotojas įžūliai pažeidė kelių eismo taisykles.

Tuo metu į kairę sukti leidžianti šviesoforo rodyklė jau mirksėjo, o sankryžos dar nebuvo įveikęs priešais važiavęs autobusas, bet 43 maršruto vairuotojas vis tiek įvažiavo iš Justiniškių g. į geltonu koriu pažymėtą sankryžą.

Vairuotojas turėjo puikiai matyti, kad Rygos gatvėje jau stovėjo gausybė automobilių, o Justiniškių stotelėje buvo sustoję du autobusai.

Sustojęs sankryžoje jis visiškai užblokavo kelią Taikos g. žalio signalo laukusiam Andriui. Kai autobusas pasitraukė, jam ir už nugaros išsirikiavusiai automobilių eilei skirtas žalias šviesoforo signalas jau buvo pasibaigęs, tad dėl įžūlaus autobuso vairuotojo poelgio gatvėje susidarė didelė spūstis.

„R.Šimašius žadėjo, kad dabar, kai bus „koriai“, niekas nebeužkimš sankryžų. Bet tai daro autobusai, kurie kitų pažeidimus filmuoja. Pirmiau pasirašykite baudą sau“, – tvirtino vairuotojas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.