Ugnimi besispjaudantis lietuvio „Passat“ sudomino vairuotojus: kaip gelbėti?

Socialiniame tinkle patalpintas ugnimi spjaudančio „Volkswagen Passat“ siužetas sulaukė didžiulio automobiliais besidominčių lietuvių dėmesio. Taip pat ne vienam tapo rimtu technikos žinių patikrinimu.

„Volkswagen Passat“ savininkas su ugnimi neva spjaudančia išmetimo sistema sulaukė įvairiausių patarimų, kaip spręsti šią netikrą problemą.<br>Lrytas.lt nuotr.
„Volkswagen Passat“ savininkas su ugnimi neva spjaudančia išmetimo sistema sulaukė įvairiausių patarimų, kaip spręsti šią netikrą problemą.<br>Lrytas.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Saulius Rinkevičius

Oct 13, 2016, 2:40 PM, atnaujinta May 10, 2017, 11:27 PM

Vaizdo įrašą patalpinęs kaunietis Evaldas patraukė internautų dėmesį paskelbęs, kad į dyzelinio automobilio baką netyčia pripylė 10 litrų benzino.

Supratęs savo klaidą jis aiškino vėliau užpildęs likusį tūrį dyzelinu, tačiau dėl to mašina vis tiek šaudo ugnimi. Internautų vaikinas teiravosi, ką jam dabar daryti.

Įraše matyti, kaip vairuotojui spustelėjus akceleratorių pro išmetimo sistemą pliūptelėja ugnis.

Idėja kilo iš nuobodulio

Visgi Evaldas pripažino, kad nutikimas buvo išgalvotas, o specialieji efektai išgauti vienam iš jo draugų gulint po automobiliu su dezodoranto flakonu ir žiebtuvėliu.

Vaikinas pasakojo su draugais tą vakarą tiesiog ieškojęs mašinoms dalių. Galiausiai pabodo sėdėti nekalbant ir kai daiktadėžėje rado dezodoranto, kilo mintis truputėlį papokštauti.

„Nuo to ir prasidėjo bandymai filmuoti, kaip iš duslintuvo eina ugnis. Buvo ne vienas pakartojimas, bet galiausiai pasisekė, vaizdo įrašą patalpinome internete“, – pasakojo kaunietis.

Patarė įpilti mineralinio

Evaldas sulaukė įvairiausių patarimų dėl šios netikros problemos. Vieni siūlė nekreipti į tai dėmesio – sudegus benzino likučiams esą viskas vėl bus gerai. Supratę, kad tai tik pokštas internautai pateikė siužeto vertus patarimus.

Vienas iš tokių – karts nuo karto įpilti benzino ir taip įpratinti mašiną prie kitokių degalų. 

Tuo metu pats pokšto autorius geriausiu internautų patarimu laiko siūlymą į baką įpilti mineralinio vandens.

Taip pat vaikiną itin pralinksmino komentaras, kad jei bandys su kažkuo lenktyniauti, varžovas pagalvos, jog jis naudoja skystą azotą ir iškart pasiduos.

Ugnį spjaudo tik benzininiai modeliai

Primename, kad ugnies pliūpsniai išmetimo sistemoje įmanomi tik benzininiams automobiliams.

Dažniausiai tai didesnio našumo degalų tiekimo sistemas turintys sportiniai modeliai ir lenktynių bolidai. Įtakos tokiems efektams taip pat gali turėti ir netinkamai sureguliuotas degimo laikas.

Jokiu būdu nerekomenduojame pilti benzino į dyzelinu varomos mašinos baką. Sugadinti purkštukai ir degalų siurblys baigsis itin brangiu remontu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.