Chaosas Maskvoje: per parą – beveik 900 avarijų

Rusijos sostinei lapkričio 11-oji buvo ypatinga. Tos dienos orus meteorologai ir kelių pareigūnai vadina anomalija. Maskvos valdžia prašė žmonių be ypatingos priežasties neiti iš namų. Penktadienio vakarą gatves padengęs plikledis tapo 880 avarijų priežastimi.

Maskvos valdžia prašė žmonių be ypatingos priežasties neiti iš namų. Penktadienio vakarą gatves padengęs plikledis tapo 880 avarijų priežastimi.<br>VIDA Press nuotr.
Maskvos valdžia prašė žmonių be ypatingos priežasties neiti iš namų. Penktadienio vakarą gatves padengęs plikledis tapo 880 avarijų priežastimi.<br>VIDA Press nuotr.
Maskvos valdžia prašė žmonių be ypatingos priežasties neiti iš namų. Penktadienio vakarą gatves padengęs plikledis tapo 880 avarijų priežastimi.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Maskvos valdžia prašė žmonių be ypatingos priežasties neiti iš namų. Penktadienio vakarą gatves padengęs plikledis tapo 880 avarijų priežastimi.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

lrytas.lt, Elta

Nov 12, 2016, 11:08 AM, atnaujinta Apr 18, 2017, 3:55 AM

Didžiąją dalį avarijų sukėlė deramo greičio ir nuotolio iki kitų automobilių nepaisantys vairuotojai. Dėl plikledžio buvo sunku manevruoti, tad daug vairuotojų nesuvaldė automobilio. Apie tai pranešė Rusijos valstybinė automobilių inspekcija.

Skelbiama, kad 24 avarijose 26 žmonės patyrė įvairių traumų.

Kelių inspektoriai įspėja vairuotojus Maskvoje būti itin atidžius važiuojant tiltais, mat ten didžiausia plikledžio tikimybė. Be to, valdžia ragina išvis atsisakyti išvykų nuosavu automobiliu, kol orai pasikeis.

Įspėjo apie pavojus

Rusijos nepaprastųjų situacijų ministerija Maskvoje paskelbė perspėjimą apie sostinei gresiančią smarkią pūgą ir plikledį.

„Centrinės hidrometeorologijos valdybos aplinkos stebėjimo duomenimis, artimiausiomis valandomis ir iki paros pabaigos Maskvoje laukiama snygio, vietomis stiprios pūgos, iki 700 m pablogės matomumas, kai iki 15 m/s sustiprės vėjo gūsiai, pustys, keliuose formuosis plikledis“, – sakoma Rusijos nepaprastųjų situacijų ministerijos pranešime.

Perspėjama, kad dėl sudėtingų oro sąlygų galimi elektros linijų gedimai, perspėjama saugotis išvirtusių medžių, pažeistų reklaminių konstrukcijų. Gyventojai raginami apeiti reklaminius skydus gatvėse, arti jų ir medžių nestatyti automobilių. Sningant vietomis sumažės matomumas keliuose, todėl bus sudėtingos transporto eismo sąlygos, todėl vairuotojai raginami griežtai laikytis saugaus greičio ir distancijos.

Sniego – pusės mėnesio norma

Beveik 52 proc. mėnesio normos – tiek kritulių per pastarąsias dvi paras iškrito Maskvoje, pranešė Rusijos hidrometeorologijos centras.

„Nuo ketvirtadienio iki penktadienio ir šeštadienio naktį Maskvos VDNCH stotyje iškrito 30 mm kritulių, tai viršijo daugiau nei pusę lapkričio mėnesio normos (58 mm), – patikslino meteorologijos tarnyboje.

Rusijos sostinės komunalinės tarnybos dėl sudėtingų oro sąlygų nuo lapkričio 9-osios dirba sustiprintu režimu.

Snygio padarinius šalina daugiau kaip 10 tūkst. specialiosios technikos ir 20 tūkst. darbininkų. Nuo sniego valomos ne tik gatvės, šaligatviai, kiemai ir automobilių stovėjimo aikštelės, bet ir namų stogai.

Liko be elektros

Bėdos kamuoja ne tik vairuotojus ar keliuose patruliuojančius pareigūnus. Newsru.com skelbia, kad dešimtys tūkstančių žmonių centrinėje Rusijoje dėl smarkaus snygio liko be elektros. Tamsumoje pagyventi teko Maskvos, Tverės, Kalugos, Nižegorodsko, Jaroslavlio sričių gyventojams.

Kalugos srityje daugiausia dėl sniego nukentėjusiųjų – ten be elektros liko beveik 16 tūkst. žmonių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar yra galimybių, kad įvyks pilietybės referendumas?