Reidas Vilniuje: kaip įtariama, neblaivus prie vairo – rusų diplomatas

Penktadienio nakties reidas Vilniuje pareigūnams klostėsi kiek kitaip nei įprastai. Įtariami du vairavimo apsvaigus atvejai, tačiau nė vieno iš jų negalima oficialiai patvirtinti.

Kaip įtariama, neblaivų rusų diplomatą išsivežė atvykęs aukštesnes pareigas užimantis ambasados darbuotojas.<br>S. Rinkevičiaus nuotr.
Kaip įtariama, neblaivų rusų diplomatą išsivežė atvykęs aukštesnes pareigas užimantis ambasados darbuotojas.<br>S. Rinkevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 10, 2016, 5:20 AM, atnaujinta Feb 9, 2018, 11:29 PM

Pirmuoju atveju vien dėl to, kad vairuotojas greičiausiai buvo apsvaigęs nuo narkotinių medžiagų, o kitas pažeidėjas – teisinę neliečiamybę turintis rusų diplomatas.

Pastarojo atvejis kiek neįprastas, o viskas pradėjo nuo to, kad vairuotojas jau paryčiais pats sustojo neprivažiavęs Geležinio Vilko gatvėje policijos parengto patikros posto.

Pareigūnai susidomėjo tokiu vairuotojo dėmesiu ir nusprendė patikrinti jo dokumentus.

Tik dokumentų kopijos

Čia tuojau pat kilo nesklandumų, nes nepaisant to, kad vairavo Rusijos ambasadai priklausantį diplomatiniais numeriais pažymėtą „Volkswagen Jetta“ automobilį, vyras negalėjo pateikti savo statusą patvirtinančių dokumentų.

Taip pat pareigūnai įtarė, kad vyras yra neblaivus, tačiau šis atsisakė patikrinimo alkotesteriu.

Paaiškėjo, kad ambasadoje jis dirba visai neseniai, o diplomatinis pasas dar tik ruošiamas. Vyras parodė tik dokumentų kopijas, kurias pareigūnams sunkiai sekėsi šifruoti.

Aiškinantis situaciją policijai teko įtraukti daugiau kaimyninės šalies diplomatų. Taip galiausiai buvo iškviestas pirmasis Rusijos ambasados sekretorius, kuris patvirtino savo pavaldinio statusą.

Jis taip pat paklausė pareigūnų pastabų apie tai, kad jo darbuotojas gali būti neblaivus. Todėl išsivežė jaunąjį diplomatą savo automobiliu ir pažadėjo grįžti su vairuotoju pasiimti „Volkswagen Jetta“.

Policijos pareigūnams jis taip pat užsiminė, kad už neatsakingą elgesį prie vairo su pavaldiniu dar bus kalbama.

Apsvaigęs ne nuo alkoholio

Ten pat Geležinio Vilko gatvėje pareigūnai sustabdė ir, kaip įtariama, nuo narkotikų apsvaigusį, E klasės „Mercedes-Benz“ vairuotoją.

Pastarasis važiavo ne vienas ir vos pajudėjus priekinėje sėdynėse įsitaisiusiam keleiviui iš jo kišenių pradėjo kristi švirkštai.

Vaikinas ir visas automobilis buvo nuodugniai apieškoti, tačiau nors ir įtardami, kad keleivis visai neseniai vartojo narkotikus pareigūnai negalėjo to įrodyti, todėl su „Mercedes-Benz“ taip pat važiavusia mergina jam buvo leista eiti.

Vairuotojo apsvaigimo patikrinti pareigūnai taip pat neturi techninių galimybių. Alkotesteris tokiu atveju bevertis, o geriausias indikatorius – į šviesos šaltinį nereaguojančios akys.

Jis buvo pristatytas medikams, kurie atlikę tyrimus tik gerokai vėliau pateiks išvadas apie rastas narkotines medžiagas.

Išsigandę, bet blaivūs

Šešuolių gatvėje pareigūnams teko stebėti keistą vairuotojų elgesį. „Audi A6“ važiavusi pora nusprendė sustoti dar neprivažiavę reido ir pasikeisti vietomis – vyras sėdo į keleivio vietą, o jį pakeitė žmona.

Visgi patikrinus abiejų jų blaivumą alkotesteris parodė nulius. Tokį savo poelgį keistoji porelė aiškino tuo, kad vyras neseniai išgėrė alaus ir todėl labai bijojo „pripūsti“.

Panašiai įsibaiminęs „Hyundai Santa Fe“ vairuotojas netgi paprašė pareigūnų blaivumą tikrinti praėjus 10 minučių, mat visai taip pat neseniai gėrė alaus.

Tam, kad alkotesterio parodymai nebūtų iškreipti tokią teisę jis turėjo, tačiau nuogąstavo visiškai be reikalo. Matuoklio ekrane skaičiai rodė vos 0,08 promilės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.