Vilniaus centre – akis badantys pažeidimai

Policijos pareigūnai kraupo: sostinės Gedimino prospekte vairuotojai be baimės važiuoja per „plytą“ – eismą draudžiantį ženklą! Tuo jie įsitikino sekmadienį, su Lietuvos pėsčiųjų asociacija surengę akciją.

Gedimino prospekte pažeidusiems taisykles vairuotojams teko pasikalbėti su policijos pareigūnais.<br>R. Danisevičiaus nuotr.
Gedimino prospekte pažeidusiems taisykles vairuotojams teko pasikalbėti su policijos pareigūnais.<br>R. Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Dumalakas

Dec 11, 2016, 11:55 AM, atnaujinta Feb 9, 2018, 11:20 PM

Policininkai per kelias minutes sustabdė aštuonis vairuotojus, Gedimino prospekte važiavusius per „plytą“. Transporto eismas centrine sostinės gatve poilsio dienomis nuo 10 iki 4 valandos draudžiamas. Už šio reikalavimo nevykdymą numatyta 28-86 eurų bauda.

Pareigūnus stebino vairuotojų įžūlumas: net matydami švyturėliais blyksinčius policijos tarnybinius automobilius, jie mėgino įsukti į Gedimino prospektą.

Policininkai budėti Gedimino prospekte pradėjo 10 valandą, nelaukdami, kol susirinks prieš kelias dienas įsteigtos Lietuvos pėsčiųjų asociacijos, vadovaujamos Eduardo Kriščiūno, aktyvistai.

Į Gedimino prospektą jie atėjo vėliau, kai akiplėšų vairuotojų buvo nebelikę – juos išbaidė policijos pareigūnai. Tad aktyvistams beliko pažaisti gatvėje badmintoną, pasivaikščioti ištuštėjusia važiuojamąja dalimi.

Pats E.Kriščiūnas Gedimino prospekte poilsio dienomis klestinčia netvarka piktinasi ne pirmus metus. Jis pasakojo, kad praėjusį šeštadienį per trumpą laiko tarpą suskaičiavęs beveik pusšimtį automobilių, kurių vairuotojai nusižengė Kelių eismo taisyklėms.

E.Kriščiūno nuomone, policija turėtų savaitgaliais dažniau užsukti į Gedimino prospektą, kuris turi būti būti atiduotas pėstiesiems. Tuo tarpu savivaldybės atstovai, įrengę eismą draudžiančius ženklus, neturėtų aklai tikėti, kad visi vairuotojai laikysis jų reikalavimų.

„Apskritai abi institucijos privalo dirbti išvien“, – apibendrino E.Kriščiūnas.

Gedimino prospekte sekmadienį budėję policijos pareigūnai užsiminė, kad jų tikslas – ne bausti, o įspėti vairuotojus. Jie prasitarė, kad šioje gatvėje galbūt reikėtų įrengti kitokius ženklus – juk žmonėms ir savaitgaliais reikia atvažiuoti į darbą, į parduotuves atvežti prekes.

Bet E.Kriščiūnas neketina taikstytis su pažeidėjais. Jo žodžiais, netvarka Gedimino prospekte klesti jau dvylika metų. „Jeigu per valandą savaitgaliais taisykles pažeidžia trys šimtai automobilių, tai kiek jų buvo per tuos metus? Nejaugi savivaldybė ir policija su tuo linkusi susitaikyti?“ – klausė Lietuvos pėsčiųjų asociacijos steigėjas.

Jis priminė, kad Gedimino prospekte galioja ir Gyvenamosios zonos ženklas, reiškiantis, kad leistinas greitis yra 20 kilometrų per valandą. Šio ženklo reikalavimų taip pat nesilaiko daugybė vairuotojų.

E.Kriščiūnas garsėja nepakantumu Kelių eismo taisykles pažeidusiems vairuotojams.

Per metus policijai jis išsiunčia tūkstančius nuotraukų, kuriuose užfiksuoti galimi pažeidimai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: prokurorai baigė ikiteisminį tyrimą dėl R. Žemaitaičio