Herojiškas „Tesla“ vairuotojo poelgis sužavėjo visą pasaulį

Bavarijos mieste Garchinge gyvenantis 41 metų Manfredas Kickas greitkelyje važiavo savo automobiliu „Tesla Model S“, kuomet pamatė keistą vaizdą.

E.Muskas pažadėjo nemokamai suremontuoti herojaus automobilį.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
E.Muskas pažadėjo nemokamai suremontuoti herojaus automobilį.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 17, 2017, 5:36 PM, atnaujinta Apr 9, 2017, 8:53 PM

Netoli Miuncheno jis pastebėjo, kad vienas iš priekyje kitoje juostoje važiuojančių automobilių juda labai lėtai, be avarinių signalų.

„Tesla“ vairuotojas susilygino su „Volkswagen“ automobiliu ir pamatė, kad jo vairuotojas – be sąmonės. M. Kickas automobilį aplenkė, įvažiavo į tą pačią eismo juostą ir sulėtinęs leido „Volkswagen“ keletą kartų atsitrenkti į jo galinį bamperį, kol abu automobiliai sustojo, praneša „Deutsche Welle“.

„Turėjau kažkaip sustabdyti tą mašiną, nes priešingu atveju ji važiuotų ir važiuotų. Ir buvo aišku, kad vairuotojui reikia skubios pagalbos“, – interviu vietos laikraščiui „Munchner Merkur“ sakė vyras.

M. Kickas „Volkswagen“ vairuotojui suteikė pirmąją pagalbą ir iškvietė greitąją. Atvykę medikai nustatė, kad vyrą buvo ištikęs insultas.

Abiems automobiliams padaryta žala siekė apie 10 tūkst. eurų, o žinia apie herojišką vokiečio poelgį apskriejo visą pasaulį.

Amerikiečių elektromobilių gamybos kompanijos „Tesla“ įkūrėjas ir vadovas Elonas Muskas taip pat pamatė žinutę apie šį įvykį.

Jis pažadėjo nemokamai suremontuoti vokiečio, kuris greitkelyje išgelbėjo kitam vyrui gyvybę, automobilį.

„Dėkingumo vardan „Tesla“ nemokamai ir greitai suremontuos automobilį“, – socialiniame tinkle parašė E. Muskas. Jis išreiškė susižavėjimą vairuotoju, kuris paaukojo savo automobilį, kad išgelbėtų žmogų ir užtikrintų saugumą kitiems eismo dalyviams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.