Rusijos banko vadovas Andrejus Kostinas: „Esame Gabono lygyje“

Pagal transporto infrastruktūros lygį Rusiją galima prilyginti centrinėje Afrikoje įsikūrusiai Gabono Respublikai. Tokį palyginimą vasario mėnesį Sočyje vykusiame forume pateikė VTB banko vadovas Andrejus Kostinas.

Andrejaus Kostino vertinimu, Rusijos transporto infrastruktūra išvystyta tiek pat, kiek ir Afrikos valstybėje Gabone.<br>RIA Novosti/Scanpix nuotr.
Andrejaus Kostino vertinimu, Rusijos transporto infrastruktūra išvystyta tiek pat, kiek ir Afrikos valstybėje Gabone.<br>RIA Novosti/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-03-09 15:43, atnaujinta 2017-04-08 07:43

Kaip skelbia naujienų agentūra „Rambler News Service“, bankininkas atkreipė dėmesį į faktą, kad valstybė transporto sektoriui skiria labai mažai lėšų transporto sektoriui.

„Labai mažai tam išleisdavo anksčiau, o šiandien niekas nepasikeitė. Ir taip būdavo tiek geresniais, tiek ir prastesniais metais“, – sakė jis.

A. Kostino teigimu, šalyje taip pat vis dar nėra veikiančio reguliavimo mechanizmo. Anot bankininko, galiojanti teisinė bazė yra prasta, nes neužtikrina sklandžios valstybinio ir privataus sektoriaus bendradarbiavimo.

„Kartu visa tai lemia, kad pagal transporto infrastruktūros išsivystymą esame maždaug Gabono lygyje“, – konstatavo bankininkas.

Vasario 7 dieną konsultavimo kompanija „PricewaterhouseCoopers“ paskelbė tyrimą, kuriame prognozuoja, kaip vystysis pasaulinė ekonomiką iki 2050 metų. Pagal jį, per 33 metus Rusija turėtų tapti ekonomiškai stipriausia valstybe Europoje.

Tą pačią dieną A. Kostinas pranešė, kad šalies ekonomika vėl ima augti. Jis prognozavo, kad 2017 metais BVP prieaugis gali siekti 1,2-1,5 procento.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.