Dviejų vyrų mirtis mikroautobuse pašiurpino Rusiją

Techniškai netvarkingas ar tiesiog nesandarų kėbulą turintis automobilis jame sėdintiems keleiviams mirtiną pavojų kelia ne tik važiuojant. Praėjusią savaitę Rusijoje mirė du mikroautobuse su veikiančiu varikliu užsnūdę vyrai.

Rusijoje išmetamosiomis dujomis apsinuodijo gatvėje stovėjusiame automobilyje užsnūdę vyrai.<br>newspress.co.uk nuotr.
Rusijoje išmetamosiomis dujomis apsinuodijo gatvėje stovėjusiame automobilyje užsnūdę vyrai.<br>newspress.co.uk nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 19, 2017, 10:52 AM, atnaujinta Apr 7, 2017, 5:33 PM

Jų kūnai buvo rasti šiaurinėje Maskvos dalyje pastatyto automobilio salone. Apie tai sostinės naujų agentūrai „Moskva“ pranešė teisėsaugos struktūrų pareigūnai.

Jie skelbė, kad mirę vyrai buvo rasti prie Lobnenskaja gatvės 21-ojo namo stovėjusio „Gazelle“ mikroautobuso viduje. Pirminiais duomenimis, jie apsinuodijo išmetamosiomis dujomis.

Dar keistesnis atvejis buvo užfiksuotas 2016 metų gegužės mėnesį Čeliabinsko apskrityje, kuomet lengvajame automobilyje taip pat išmetamosiomis dujomis mirtinai apsinuodijo trys žmonės.

Kaip rašo rusų žiniasklaida, tą kartą šeši Zlaousto miesto gyventojai viena mašina keliavo į Satką. Jiems kertant patvinusią upę automobilis užklimpo. Vairuotojas išlipo lauk ir palikęs veikiantį variklį nuėjo pritvirtinti visureigio gervės lyno.

Ištraukęs iš upės automobilį vairuotojas pamatė, kad trys keleiviai nerodo gyvybės ženklų, o dar du – praradę sąmonę.

Lietuviai miršta garažuose

Tokie atvejai, kai išmetamosiomis dujomis apsinuodija ne uždarose erdvėse buvę vairuotojai Lietuvoje – itin reti. Šiupus įvykis buvo užfiksuotas 2015 metų liepą.

Geležinio Vilko gatvės tunelyje į spūstį patekusi ir išmetamosiomis dujomis apsinuodijusi vairuotoja tuomet prarado sąmonę. Kai ją atgavo pamatė, kad po automobilio ratais pateko dviratininkas. Jis dėl sunkių kūno sužalojimų mirė.

Gerokai dažnesni atvejai, kai apsinuodija garažuose automobilių variklių neišjungę vairuotojai.

2014 metų gruodį Tauragėje sodybos garaže „Mercedes-Benz“ salone užsirakinusio vyro gelbėjimo operacija truko visą valandą. Tačiau medikams jo atgaivinti nepavyko.

2004 metų liepą šildydamiesi po maudynių viename iš Plungės garažų išmetamosiomis dujomis apsinuodijo keturi vaikai. Vienas iš jų ligoninėje mirė.

Apsinuodijimo simptomai

Primename, kad pagrindiniai apsinuodijimo anglies monoksidu simptomai – galvos skausmas ir svaigimas, pykinimas, vėmimas, raumenų silpnumas, vangumas, sąmonės pritemimas arba netekimas, cianozė, koma. Gana dažnai šie simptomai pasireiškia staiga.

Apsinuodijusį asmenį būtina kuo skubiau išnešti į gryną orą, atsagstyti kvėpuoti trukdančius drabužius ir kuo greičiau kviesti greitąją medicinos pagalbą.

Jei trinka ar stoja ligonio kvėpavimas, kol medikai atvyks, atliekamas dirbtinis kvėpavimas ir širdies masažas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.