Automobilių parkavimo kainos stulbina: pačiam apsigyventi būtų pigiau

Paskelbtas naujausias automobilių kainų reitingas leidžia objektyviai įvertinti, kaip skiriasi šios paslaugos kainos skirtinguose pasaulio miestuose.

Pastatyti automobilį Niujorke – sudėtinga ir labai brangu.<br>Flickr.com/Stuart Beattie nuotr.
Pastatyti automobilį Niujorke – sudėtinga ir labai brangu.<br>Flickr.com/Stuart Beattie nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-05-28 20:11

Ataskaitą kruopščiai parengė bene didžiausią šios srities duomenų bazę pasaulyje turintys „Parkopedia“ atstovai.

Skelbiama, kad jie išvadas pateikė apibendrinę iš 75 pasaulio šalyse esančių daugiau nei 50 mln. stovėjimo vietų. Įtrauktos buvo tik visiems vairuotojams prieinamos miestų centruose esančios mokamos stovėjimo aikštelės ir garažai.

Skirtingų šalių kainos perskaičiuotos JAV doleriais pagal gegužės mėnesio kursą. Tyrime skelbiamos kelios kategorijos įskaitant stovėjimo kainą už dvi valandas, parą ir mėnesį.

Taip pat paskelbtas ir reitingas pagal kainos ir perkamosios galios santykį.

Brangiau nei viešbutis

Remiantis naujausiu reitingu, už trumpalaikį stovėjimą daugiausiai moka JAV ir Australijos miestų gyventojai. Dvi valandos stovėjimo aikštelėje Niujorko centre kainuotų vidutiniškai maždaug 33 dolerius (30 eurų), o Sidnėjuje – daugiau nei 28 dolerius (25 eurus).

Niujorke taip pat yra dvi stovėjimo aikštelės, kurios dėl už dvi valandas imamo 62 dolerių (55 eurų) mokesčio vadinamos brangiausiomis pasaulyje.

Vieninteliai kitų šalių miestai pirmajame dešimtuke yra Londonas (Jungtinė Karalystė) ir Tokijas (Japonija), tačiau čia dviejų valandų trukmės stovėjimas yra dvigubai pigesnis ir kainuoja maždaug 16 dolerių (14 eurų).

Atkreipė dėmesį Estija

Kiek netikėtai tarp šalių, kurioje trumpalaikis automobilio stovėjimas pateko Estija. Sudėjus visus kaimyninės šalies miestus ir pritaikius kainos/perkamosios galios santykio vertinimą, tyrėjai dviejų valandų automobilio stovėjimą Estijoje įvertino 3,5 dolerio (3 eurų) siekiančiu vidutiniu mokesčiu, dėl ko ji atsidūrė 20-oje pozicijoje.

Pagal šį vertinimą brangiausia automobilį statyti Australijoje, antrą ir trečią vietas pasidalijo JAV ir Japonija, o ketvirtąją užėmė Rusija.

Palikti automobilį visą dieną centre brangiausia būtų Sidnėjuje, kur už tai tektų sumokėtų vidutiniškai beveik 47 dolerius (42 eurus). Į brangiausiųjų dešimtuką čia patenka daug Europos miestų.

Taip yra todėl, kad kad Australijoje ir JAV įprastai už pirmąsias nustatytas didesnis tarifas, o europiečiai nepriklausomai nuo trukmės moka vienodą valandinį tarifą.

Brangiausias užfiksuotas dieninis parkavimo tarifas užfiksuotas šalia Sidnėjaus centre esančio viešbučio stovėjimo aikštelėje. Čia viena para kainuoja 111 dolerių (99 eurus).

Įdomu tai, kad nors nė vienas Rusijos miestas nepatenka tarp 25 brangiausių pagal dieninį stovėjimo mokestį, šalių reitinge ji yra antroje vietoje. Laikyti automobilį šios šalies miesto centre visą dieną vidutiniškai kainuoja 26 dolerius (23 eurus).

Mėnesinis stovėjimo mokestis taip pat brangiausias Niujorke ir vidutiniškai siekia 606 dolerius (542 eurus). Vos keletu dolerių mažesnis stovėjimo tarifas Londone.

Trečioje vietoje – Šveicarijos miestas Ciurichas, kuriame tokia paslauga kainuoja 540 dolerių (483 eurus).

Pati brangiausia stovėjimo aikštelė pasaulyje yra Niujorke, ji kainuoja net 2 tūkst. JAV dolerių per mėnesį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.