Ukrainai priėmus radikalų sprendimą šalies policija užsakė rekordinį pirkinį iš „Mitsubishi“

Lietuvos kelių policijai teisinantis, kodėl pareigūnams reikalingi būtent nurodytos komplektacijos automobiliai, jų kolegos Ukrainoje nesismulkina.

Ukrainos policijai „Mitsubishi“ pristatė net 635 įkraunamus „Outlander PHEV“ visureigius.<br>Ukrainos policijos nuotr.
Ukrainos policijai „Mitsubishi“ pristatė net 635 įkraunamus „Outlander PHEV“ visureigius.<br>Ukrainos policijos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 2, 2017, 11:48 AM

Šalies valdžiai paaukojus kenksmingų išmetamųjų dujų kvotą už gautas lėšas buvo nupirkti daugiau nei 700 naujų hibridinių visureigių, iš kurių 635 – jau pristatyti pareigūnams.

Ukrainos policijos automobilių parkas iki šiol buvo ganėtinai margas – jame gali rasti įvairiausios kilmės technikos pradedant „Toyota Prius“, „Hyundai Sonata“ lengvosiomis mašinomis ir baigiant visiškai senais „Niva“ visureigiais.

Tačiau nuo šiol jame dominuos vienas modelis, mat visai neseniai šios šalies pareigūnams „Mitsubishi“ pristatė net 635 įkraunamus hibridinius „Outlander PHEV“ visureigius.

Tai yra didžiausias šio modelio užsakymas per visą kompanijos istoriją, todėl nenuostabu, kad Kijeve vykusioje įteikimo ceremonijoje dalyvavo ir pats jos vadovas Osamu Masuko.

Kaip skelbia Ukrainos policijos atstovai, automobiliai bus perduoti 23 regioniniams padaliniams ir skirti patruliavimui bei greitojo reagavimo grupėms.

Šis sandoris tapo realybe Ukrainos valdžiai pasirašius šiltnamio efektą sukeliančių išmetamųjų dujų kvotos mainų sutartis su įvairiomis Japonijos kompanijomis. Už šių sandorių lėšas laikantis Kioto protokolo ir buvo perkami nauji hibridiniai visureigiai.

Taikant panašią schemą ukrainiečių policija jau anksčiau įsigijo „Toyota Prius“ hibridinius modelius.

Hyser.com.ua rašo, kad „Mitsubishi“ visureigių pirkimą lydėjo skandalas. Iš pradžių šalies vidaus reikalų ministerija ketino įsigyti 651 automobilį, kurių kiekvienas būtų kainavęs 1,44 mln. grivinų (49 tūkst. eurų).

Tačiau tuomet įsikišo visuomenės aktyvistai, kurie pareiškė, kad visureigiai yra pernelyg brangūs.

Ministerijos atstovai vėl sėdo prie derybų stalo su „Mitsubishi“ vadovais.

Galiausiai buvo sutarta, dėl mažesnės 1,3 mln. grivinų (44 tūkst. eurų) vieno automobilio kainos, o tai leis Ukraino policijai iš viso įsigyti 736 naujus visureigius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.