„Hyundai“ įsivėlė į diskriminacijos skandalą – modelį atleido dėl jos mėnesinių

„Hyundai“ vadovams tenka suktis iš situacijos, kuri pamažu virsta rimtu diskriminacijos skandalu. Viskas prasidėjo nuo modeliu dirbančios merginos pareiškimo, kad Niujorko automobilių parodoje ši kompanija jos paslaugų atsisakė tada, kai jai prasidėjo mėnesinės.

Modeliu parodoje dirbusi mergina sako, kad sužinoję apie mėnesines „Hyundai“ atstovai iškart atsisakė jos paslaugų.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Modeliu parodoje dirbusi mergina sako, kad sužinoję apie mėnesines „Hyundai“ atstovai iškart atsisakė jos paslaugų.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 3, 2017, 3:33 PM, atnaujinta Jun 3, 2017, 4:12 PM

„Neleisiu, kad kažkas man nurodinėtų, jog darbo metu man negali būti mėnesinių. Tai visiškai nepriimtina“, – dienraščio „The New York Post“ žurnalistams sakė 27-erių Rachel Rickert.

R. Rickert pasakojo, kad balandžio 13 dieną „Hyundai“ stende dirbo tris valandas sutikdama svečius, kol galiausiai jai buvo leista padaryti pertraukėlę. Tačiau mergina nespėjo laiku pasiekti tualeto ir pasikeisti tamponą.

Ji informavo kompanijos atstovę apie nešvarią uniformą – juodas tampres ir juodą suknelę – ir paaiškino, kad reikės šiek tiek laiko susitvarkyti ir persirengti. Tačiau sulaukė atsakymo, kad dėl iškilusios „mėnesinių situacijos“ tą vakarą ji daugiau nebedirbs.

R. Rickert dar bandė prieštarauti, kadangi jai buvo mokama už darbo valandas ir ji norėjo pasilikti, tačiau sulaukė griežto atsakymo, kad turėtų eiti namo.

Amerikietė sakė buvusi šokiruota, kai balandžio 15 dienos rytą telefonu išgirdo žinią, kad ji yra atleista. Iki tol dalyvavo 50 įvairaus tipo renginių, kurie buvo organizuojami didžiajame „Javits Center“ parodų centre.

„Jie elgėsi taip, lyg mes būtume ne žmonės. Aš tikrai nesigėdysiu dėl to, kad man mėnesinės“, – sakė mergina.

Už darbą šių metų Niujorko automobilių parodoje ji turėjo gauti 5 tūkst. dolerių (4,5 tūkst. eurų), tačiau kompanija merginai nesumokėjo nė cento.

Lygių darbo galimybių komisijai skirtame R. Rickert skunde atsakovais įvardinami „Hyundai“ koncernas ir ją pasamdžiusi „Experiential Talent“ kompanija. Vėliau seks federalinė byla dėl diskriminacijos.

„Hyundai“ atstovai amerikiečių žurnalistams teigė dar negavę oficialaus lygių galimybių komisijos laiško dėl šios bylos. Jie patikino, kad į tai žiūri labai rimtai, o atsakymą pateiks nuodugniai išnagrinėję aplinkybes. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.