Avarijoje žuvusio šešiamečio kraujyje rastos 2,7 prom. užminė dar daugiau mįslių

Maskvos srities Balašichos mieste žuvusio šešiamečio berniuko byla sukelia vis daugiau atgarsių visoje šalyje, tačiau tyrėjams skelbiant naujas išvadas tampa dar sunkiau įtikinama.

Pakartotinės teismo medicinos ekspertizės išvadose skelbiama, kad žuvęs šešiametis buvo neblaivus, tačiau jo tėvas turi savo versiją. <br>Ekrano nuotr.
Pakartotinės teismo medicinos ekspertizės išvadose skelbiama, kad žuvęs šešiametis buvo neblaivus, tačiau jo tėvas turi savo versiją. <br>Ekrano nuotr.
Pakartotinės teismo medicinos ekspertizės išvadose skelbiama, kad žuvęs šešiametis buvo neblaivus, tačiau jo tėvas turi savo versiją. <br>Ekrano nuotr.
Pakartotinės teismo medicinos ekspertizės išvadose skelbiama, kad žuvęs šešiametis buvo neblaivus, tačiau jo tėvas turi savo versiją. <br>Ekrano nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jun 24, 2017, 6:07 PM

Pakartotinė teismo medicinos ekspertizė patvirtino, kad vaiko organizme buvo didžiulė alkoholio koncentracija.

Rusų žiniasklaida praneša, kad dėl to gali būti atsisakyta planų ekshumuoti vaiko kūną.

Taip pat po šios išvados greičiausiai nuslinks įtarimų šešėlis, kuris gaubė teismo medicinos ekspertą Michailą Kleimenovą. Būtent jis pirmasis įvardino, kad žuvusio berniuko girtumas siekė 2,7 promilės.

Nemato prasmės ekshumuoti

Apie atliktą pakartotinę teismo medicinos ekspertizę skelbia naujienų agentūros „Interfaks“ šaltiniai. Dėl Maskvos srityje žuvusio šešiamečio bylos tyrimo pastarosiomis savaitėmis Rusijoje kilo didžiulis ažiotažas.

Panašu, kad artimiausiu metu jis nesibaigs, mat antroji medicinos ekspertizė patvirtino pradinę išvadą.

„Pakartotinis žuvusio vaiko kraujo tyrimas vienareikšmiškai parodė, kad kontroliniai mėginiai tikrai buvo jo. Taip pat nustatyta ženkli alkoholio koncentracija“, – pranešė naujienų agentūros šaltinis.

To paties neįvardinto šaltinio teigimu, pakartotinio tyrimo duomenys taip pat leidžia daryti išvadą, kad pirminę ekspertizę atlikęs ekspertas nepadarė jokių pažeidimų.

Esą dėl tos pačios priežasties vaiko kūno ekshumacija, apie kurią taip garsiai buvo kalbama, greičiausiai nebus atliekama.

„Nėra reikalo ekshumuoti vaiko kūną tam, kad būtų atliktas dar vienas tyrimas, tačiau tuo klausimu galutinis sprendimas dar nėra priimtas“, – skelbė tapatybės neatskleidęs teisėsaugos sistemos atstovas.

Dabar specialistai bando nustatyti, ką konkrečiai galėjo vartoti vaikas ir kokį to kiekį galėjo išgerti.

Tėvas turi savo versiją

Savo ruožtu kalbėdamas su naujienų portalo gazeta.ru žurnalistais vaiko tėvas Romanas Šimko sakė, kad oficialios pakartotinės ekspertizės išvadų kol kas nėra. Anot vyro, jos turėtų būti skelbiamos savaitės pabaigoje.

Jis taip pat įsitikinęs, kad pirmojo tyrimo metu ekspertai galėjo įšvirkšti spirito į berniuko kepenis.

„Ekspertizės išvadose parašyta, kad kvėpavimo takai nebuvo nudeginti, burnos gleivinė nepažeista ir netgi šlapime alkoholio nebuvo rasta.

Tačiau kraujyje jis kažkokiu būdu atsirado. Galvoju, kad tikrai suleido į kepenis“, – kalbėjo R. Šimko.

Maskvos srities vidaus reikalų ministerijos atstovai negalėjo atsakyti rusų žurnalistams, ar buvo atliekama papildoma viso vaiko kūno ekspertizė.

Apie skandalingąją avariją birželio 20 dieną viešai prabilo vidaus reikalų ministras Vladimiras Kolokolcevas. Jis pareiškė, kad pats kontroliuoja tyrimą, kuriame įtariamąja yra Želedorožno gyventoja Olga Alisova.

„Pagal turimą informaciją, teismo medicinos ekspertizė parodė, kad alkoholio kraujyje buvo.

Užsakyta pakartotinė ekspertizė, tačiau bet kuriuo atveju nėra skirtumo – bus nustatytas alkoholio ar ne – tai neturi poveikio galimo nusikaltimo pobūdžiui.

Svarbiausia tyrėjų užduotis yra surinkti visus duomenis ir kaip reikalauja įstatymai perduoti juos teismui“, – sakė ministras.

V. Kolokolcevas pabrėžė, kad ekspertas jį užtikrino, jog kraujas buvo paimtas iš berniuko. Esą tuo jis įsitikinęs 99,9 procento.

Tikrino kieno kraujas

Minėtas tesimo medicinos ekspertas, M. Kleimenovas, duotuose interviu tvirtino, kad viską darė pagal įstatymus ir tyrimo rezultatais neabejoja.

Taip pat pripažino, kad vaiko kraujo tyrimo rezultatai jį labai nustebino.

„Labai nustebau, kai tyrimo rezultatuose pamačiau, kad kraujyje rasta etilo spirito ir acetaldehido.

Acetaldehidas – tai alkoholio skilimo produktas, kuris organizme atsirado dar kol vaikas buvo gyvas. Iš pradžių suabejojau tyrimo rezultatais ir apie pranešiau savo vadovui“, – komentavo jis.

M. Kleimenovo teigimu, tuomet buvos nuspręsta atlikti molekulinį-genetinį kraujo tyrimą, kurio rezultatai parodė, kad mėginiuose iš tiesų buvo berniuko kraujas.

Komentuodamas tėvo iškeltą versiją gazeta.ru žurnalistams gydytojas-narkologas Olegas Stecenko sakė, kad teoriškai buvo įmanoma suleisti spirito į kepenis ir tokiu būdu gauti tyrimo rezultatus, kuriuose būtų užfiksuotas alkoholis.

Primename, kad tragiška avarija įvyko balandžio 23 dieną. „Hyundai Soliaris“ automobilį vairavusi Olga Alisova daugiabučio kieme partrenkė ir mirtinai sužalojo šešiametį. Moters sutuoktinis yra įtakingas organizuotos nusikalstamos grupės narys.

Gegužės pradžioje teismo medicinos ekspertai žuvusio berniuko tėvui pranešė, kad vaikas avarijos metu buvo neblaivus – nustatyta 2,7 promilės alkoholio koncentracija.

Atsižvelgiant į mažamečio svorį, tai sudarytų 100 gramų gryno alkoholio.   

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.