Policijos švyturėliai atsirūgo – pareigūnai nepasigailėjo BMW vairuotojo

Lrytas.lt skaitytojui nufilmavus nežymėtą 5 serijos BMW su švyturėliais juo susidomėjo ir policija. Greitai radę automobilio savininkai skyrė jam piniginę baudą ir liepė išmontuoti nelegaliai sumontuotas specialias šviesas.

Lietuvos policija greitai surado sostinės vairuotojus gąsdinusį 5 serijos BMW savininką ir jį nubaudė.<br>Lrytas.lt nuotr.
Lietuvos policija greitai surado sostinės vairuotojus gąsdinusį 5 serijos BMW savininką ir jį nubaudė.<br>Lrytas.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 17, 2017, 12:46 PM, atnaujinta Jul 17, 2017, 4:19 PM

Lietuvos policija pažymėjo, kad toks civilinius automobilius vairuojančių asmenų elgesys yra neteisėtas.

„Automobilio savininkas nustatytas, už transporto priemonės vairavimą su įrengtais žybčiojančiais švyturėliais ar specialiais garso signalais be leidimo, jam skirta piniginė bauda.

Įranga išmontuota, o vairuotojas gailisi dėl tokio poelgio“, – pranešė pareigūnai.

Lietuvos policija taip pat dėkojo aktyviems pranešėjams, dėl kurių neabejingo požiūrio ir buvo išaiškintas šis neapgalvotas pažeidimas.

Pažeidėjo automobilį Vilniuje užfiksavusio lrytas.lt skaitytojo Aurimo nuojauta neapgavo. Vaikinas iš karto buvo įsitikinęs, kad tai ne policijos automobilis, nes BMW vairuotojo elgesys nebuvo panašus į pareigūno.

Leidimo žibintams neturėjo

Lietuvos kelių policijos tarnybos (LKPT) specialiosios paskirties skyriaus vyriausiasis tyrėjas Jonas  Davidonis patvirtino, kad vaizdo įraše nurodytas BMW automobilis nepriklauso jokiai policijos įstaigai.

Anot jo, pareigūnai išsiaiškino, kad liepos 13 dieną, apie 10 val. 20 min. Vilniuje, Konstitucijos prospekte BMW su papildomai įrengtais žybčiojančiais mėlynos ir raudonos spalvos žibintais vairavo sostinėje dirbantis 22 metų vaikinas.

„Leidimo naudoti savo transporto priemonėje tokius žibintus jis neturėjo“, – sakė J. Davidonis.

Administracinių nusižengimų kodeksas už padarytą pažeidimą numato piniginę baudą nuo 30 iki 50 eurų. Jaunajam vairuotojui surašytas nusižengimo protokolas su administraciniu nurodymu.

Skyrė minimalią baudą

„Vaikinui turinčiam ketverių metų vairavimo stažą, šį kartą paskirta minimali bauda – 15 eurų. Ją jis turi sumokėti per penkiolika dienų.

Tikimės, kad tai jaunuoliui bus gera pamoka ir jis, kaip pažadėjo, atsisakys neteisėtai įrengtų žibintų“, – komentavo pareigūnas.

Lietuvos kelių policijos tarnyba visiems vairuotojams primena, kad viešajame eisme dalyvaujanti transporto priemonė turi atitikti nustatytus techninius reikalavimus, kurie taikomi atliekant privalomąją techninę apžiūrą.

„Atkreipiame dėmesį, kad policija netoleruoja ir netoleruos asmenų, akivaizdžiai nepaisančių ir ignoruojančių Kelių eismo taisyklių reikalavimus“, – atkreipė dėmesį J. Davidonis.

Jis taip pat akcentavo, kad policijos pareigūnai nuolat stebi viešąją erdvę, aktyviai dalyvauja socialinių tinklų veikloje i, prireikus, imasi atitinkamų veiksmų neteisėtai besielgiančių asmenų atžvilgiu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.