Atkreipė dėmesį į plovyklose daromą klaidą, dėl kurios subraižomi automobiliai

Vasara automobilių mylėtojams – transporto priemonių plovimo metas. Plovyklų pasirinkimas Lietuvoje šiuo metu išties didelis, todėl vairuotojams tenka išbandyti ne vieną, kol atranda atitinkančią visus jų reikalavimus.

Anot specialistų, automobilį subraižo ne šepečiai, o ant jų likusios kietosios dalelės.<br>Organizatorių nuotr.
Anot specialistų, automobilį subraižo ne šepečiai, o ant jų likusios kietosios dalelės.<br>Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-08-04 14:54, atnaujinta 2017-08-04 15:00

Tačiau kaip išvengti automobilio įbrėžimų plovyklose ir į ką verta atsižvelgti besirenkant automobilių plovyklą?

Daugelis yra įsitikinę, kad automobilių plovyklose naudojami šepečiai braižo jų automobilius, todėl ypatingo dėmesio susilaukia tekstilinės plovyklos. 

Specialistai tikina, kad tai tėra mitas, o iš tikrųjų tekstilė yra viena iš kenksmingiausių priemonių automobiliui. Anot jų, automobilį subraižo ne šepečiai, o ant jo užsilikusios kietosios dalelės.

Daugelis plovyklų  nėra linkusios investuoti į aukščiausias technologijas tam, kad nuskalautų visas kietąsias daleles. Dažniausiai pasirenkama išeitis yra darbuotojai, kurie savarankiškai nuskalauja automobilį prieš įvažiuojant į tunelį.

Tokiu atveju automobilis ne visuomet nuskalaujamas tinkamai.

Nesenai Lietuvoje pradėjo veikti tunelinės plovyklos, kuriose transporto priemonių plovimas pradedamas naudojant šepečius.  Darbuotojui nenuskalavus visų kietųjų dalelių, šepečiai gali palikti įbrėžimus.

Specialistų teigimu,  kuo platesnis tekstilinio tipo šepetys yra naudojamas, tuo didesnė tikimybė pažeisti automobilio paviršių.

Pagrindinis veiksnys, kuris turi įtakos subraižymams plovimo metu yra prastas transporto priemonės nuskalavimas aukštu slėgiu.

Neseniai pradėjusi veikti degalinių tinklo „Skulas“ hibridinė tunelinė plovykla, žada suteikti automobilių mylėtojams kitokį skalavimo būdą.

Plovyklos atstovai tikina, kad prieš automobiliui pasiekiant šepečius, automobilis bus 95 proc. švarus ir bus pašalintos visos kietosios dalelės, todėl subraižymų tikimybė bus praktiškai nulinė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.