Neįtikėtinas vaizdas metro stotyje pakerėjo tūkstančius

Lietuvos gyventojai piko metą įsivaizduoja kaip mašinų eilę, kuri nebespėja pravažiuoti per vieną šviesoforo ciklą. 

 Metro keleiviai plūsta lyg nenutrūkstanti upė.<br> Ekrano nuotr.
 Metro keleiviai plūsta lyg nenutrūkstanti upė.<br> Ekrano nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 10, 2017, 1:55 PM, atnaujinta Aug 10, 2017, 2:05 PM

Tačiau sunku net įsivaizduoti, ką reiškia tikra spūstis. Tam net nereikia mašinų – Japonijoje piko valandomis vien iš žmonių susidaro tokia didžiulė spūstis, kad metro stotyse net samdomi darbuotojai, kemšantys gyventojus į vagonus.

Iš 51 labiausiai apkrautos metro stoties pasaulyje, net 45 yra Japonijoje. 

Pagreitintas vaizdo įrašas, kuriame į mažiau nei minutę sutalpintas pusvalandžio vaizdas Tokijo „Shinagawa“ stotyje, sparčiai plinta internete ir yra peržiūrėtas beveik milijono vartotojų.

Vaizdo įraše matyti, kaip plačiu šaligatviu plūsta šimtai žmonių. Tekančią upę primenanti žmonių minia – ne atsitiktinai pagautas kadras. Keleivių srautas nenuslūgsta visas 30 minučių. 

„Shinagawa“ stotis yra viena iš labiausiai apkrautų visame pasaulyje. Per dieną ja pasinaudoja net apie milijonas keleivių. Iš viso Tokijo metro kasdien važiuoja daugiau nei 8 milijonai keleivių. Tuo tarpu Niujorko metro kasdien sulaukia mažiau nei 6 mln. keleivių.

Tokijo metro taip aktyviai naudojamas, kad čia prireikė specialių darbuotojų „Oshiya“ – „stūmikų“. Baltomis pirštinėmis mūvintys vyrukai prieš traukiniui išvykstant fiziškai sukemša žmones į vagoną, kad kuo daugiau jų tilptų.

Įdomu ir tai, kad vaizdas iš Tokijo atrodo lyg nespalvotas ir atspindi Japonijos darbo kultūrą – dauguma į darbą vykstančių žmonių dėvi baltus marškinius ir juodas kelnes ar sijoną bei nešasi juodą, per petį permetamą rankinę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.