Su vaiku UAZ visureigyje vos nesudegęs vyras patyrė tikrą pragarą

Uljanovsko automobilių gamyklos (UAZ) produkcija niekada nepasižymėjo surinkimo kokybe ir patikimumu, tačiau kompensavo paprastu remontu, kurį galėjo atlikti kiekvienas, bei nebrangiomis atsarginėmis dalimis.

Naujame „UAZ Patriot“ kartu su mažamečiu vaiku vos nesudegęs vyras nusprendė kreiptis į teismą. <br>Automobilio savininko nuotr.
Naujame „UAZ Patriot“ kartu su mažamečiu vaiku vos nesudegęs vyras nusprendė kreiptis į teismą. <br>Automobilio savininko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 2, 2017, 5:30 PM

Taip pat rusiškų visureigių pirkėjus visuomet viliojo jų pravažumas.

Visgi pastaraisiais metais šie automobiliai tapo ne tik nepatikimi, bet ir pavojingi gyvybei. Dėl netobulos konstrukcijos atsirado problemų su stabdžiais, be to naujieji UAZ pradėjo liepsnoti tarsi degtukai.

Neseniai gamykla buvo priversta paskelbti masinį iškart trijų modelių – „Patriot“, „Pickup“ ir „Cargo“ atšaukimą. Šiuose automobiliuose buvo netinkamai sumontuoti stabdžių sistemos ir pagalbinės elektros sistemos elementai.

Vos nesudegė gyvas

Rusų portalas avtovzgliad.ru skelbia, kad visai neseniai UAZ taip pat teisme pralaimėjo bylą, kuri gamintojui buvo iškelta dėl savaime užsiliepsnojusio „Patriot“ modelio.

Tos pačios redakcijos žurnalistas Viačeslavas Vasilenko stebėjosi, kad nors užfiksuotas ne vienas atvejis, kai šie rusiški visureigiai užsiliepsnoję dėl nežinomų priežasčių visiškai sudega, kompanija net negalvoja informuoti pirkėjų apie pavojų.

Priešingai – gamybos apimtys tik didėja.

Į minėto rusų portalo redakciją kreipėsi buvęs „UAZ Patriot“ savininkas, kuris pasidalino neįtikėtina istorija. Jo visureigis užsidegė tiesiog važiuojant. Vyras su mažu vaiku spėjo išlipti lauk, o po akimirkos automobilis tapo didžiuliu fakelu.

V. Vasilenko rašė, kad apdegusių likučių savininkas pasamdė nepriklausomus ekspertus. Pastarieji savo išvadose rašė, kad gaisro priežastis – surinkimo metu atsiradę defektai.

„Tačiau į automobilio savininko pretenzijas gamintojas nereagavo – nesutiko nei atlyginti nuostolių, nei pakeisti sudegusį visureigį nauju.

Vietoje to patys atliko pakartotinę ekspertizę, kuri kaip ir galima tikėtis, parodė, kad jokių gamyklos defektų nebuvo. Taip pat padarė išvadą, kad „Patriot“ sudegė dėl netinkamos eksploatacijos“, – skelbė žurnalistas.

Teismas priteisė žalą

Anot jo, gamintojo atstovai netgi nusprendė išieškoti iš Aleksėjaus pinigus, kurie buvo išleisti ekspertizės priemonės. Tačiau vyras taip pat kreipėsi į teismą, o šis po keletą mėnesių trukusio nagrinėjimo paskelbė jam palankų sprendimą.

„Automobilio savininkas buvo įpareigotas grąžinti gamintojui visureigio likučius, o kompanija jam buvo sumokėti 1,5 mln. rublių (22 tūkst. eurų)“, – dėstė V. Vasilenko.

Teismo ekspertai iš esmės patvirtino pirmosios ekspertizės išvadą. Jie rašė, kad gaisras kilo perdavimo dėžutėje, nes buvo pažeisti priešgaisriniai reikalavimai. Anot specialistų, gaisro priežastimi tapo nekokybiškas surinkimas.

Uljanovsko gamyklos atstovai prieštaraudami tokiam teismo sprendimui guodėsi, kad jų situacija šiuo metu labai sudėtinga, o automobilio savininkas pasinaudodamas susidariusia situacija tiesiog nori pasipelnyti.  

Anot žurnalisto, sudegusio visureigio savininkas ketina imtis tolimesnių veiksmų.

Jis ruošiasi kreiptis į prokuratūrą, techninės priežiūros centrą ir kitas institucijas, idant Uljanovsko gamykla bent jau praneštų „Patriot“ savininkams apie pastebėtus trūkumus ir oficialiai atšauktų visureigius. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.