Benamių landyne virtęs automobilis šiurpina klaipėdiečius: kas nutiko savininkui?

Įlenktas stogas, kiauros padangos, išbyrėję stiklai – tokios apgailėtinos būklės senas, 1988 metų „Dodge“ markės automobilis tūno viename iš Klaipėdos daugiabučių kiemų.

 Seną automobilį benamiai pavertė landyne.<br> J.Valaičio nuotr.
 Seną automobilį benamiai pavertė landyne.<br> J.Valaičio nuotr.
 Seną automobilį benamiai pavertė landyne.<br> J.Valaičio nuotr.
 Seną automobilį benamiai pavertė landyne.<br> J.Valaičio nuotr.
 Seną automobilį benamiai pavertė landyne.<br> J.Valaičio nuotr.
 Seną automobilį benamiai pavertė landyne.<br> J.Valaičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Sep 21, 2017, 8:43 PM

Keista, tačiau jo patraukti niekas nesiruošia – laukiama, kol tai padarys pats savininkas, tačiau abejojama, ar šis dar gyvas.

Tuo tarpu gyventojai baiminasi, kad transporto priemonę gali uždegti joje besiglaudžiantys valkatos ar siautėjantys ir nežinia ką galintys iškrėsti chuliganai.

„Ar transporto priemonės nutempti niekaip nesiryžantys valdininkai laukia pirmojo gaisro, kad galėtų imtis veiksmų?“, - retoriškai klausė Danės g. 25 namo, prie kurio stovi automobilis, gyventojai.

Pasigedo savininko 

Matyti, kad kažkada net stovėjimo aikštelės dangą remontavę darbininkai, negalėdami automobilio patraukti, nors ir sutvarkė visą kiemą, lopinėlį po juo paliko nepaliestą.  

„Matyt, savininko jau gyvo nebėra“, - spėliojo kieme į jį įsisteibelėję praeiviai.  

Paklausti, ar pažįsta žmogų, kam priklauso kieme paliktas baltas „Dodge“, namo gyventojai tik gūsčiojo pečiais – apie jį nieko nėra girdėję.

Žvelgdami į automobilį, jie stebėjosi: bene kasdien ant jo stiklo paremiamas pranešimo lapelis apie sumokėti privalomą rinkliavą už stovėjimą – ir taip mėnesis po mėnesio. Juokaujama, kad susidariusios skolos dydis jau seniai viršijo pačios transporto priemonės vertę.

Danės g. 25 namo gyventojai nežino, ko griebtis. Pamirštas ir apleistas automobilis ne tik užima vietą kieme, bet ir tapo benamių landyne. 

Neaiški ir pačio automobilio būklė: ar jame dar yra degalų ir tepalų, kaip stipriai jis gali pakenkti aplinkai.

Automobilį stebės 

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovė Andromeda Grauslienė patikino, kad komisariate skundų dėl padaryto šios transporto priemonės pažeidimo užregistruota nėra, tačiau, stebina tai, kad Klaipėdos miesto savivaldybės darbuotojams visa informacija apie automobilį yra žinoma.

Ji teigė, kad birželį buvo surašytas Administracinis nusižengimų protokolas dėl neeksploatuojamų transporto priemonių laikymo bendrojo naudojimo vietose. Skirta piniginė bauda. Toks nusižengimas užtraukia baudą nuo 70 iki 140 eurų.

„Numatyta, kad savivaldybės Viešosios tvarkos pareigūnai ir toliau vykdys pažeidimo fiksavimą Danės g.  25 kieme“, - komentavo  A. Grauslienė.

Apie tai, kad policija turėtų patraukti galima pavojų keliantį automobilį iš daugiabučio kiemo – jokių kalbų. 

Nutempti automobilio negali 

Ant priekinio stiklo paremiamų pranešimo lapelių informuojama, kad rinkliavą už stovėjimą geltonojoje zonoje renka VšĮ „Klaipėdos keleivinis transportas“. 

„Klaipėdos keleivinio transporto“ vyriausioji kontrolierė Aušra Bacevičienė patvirtino, kad automobilio savininkas už naudojimąsi vieta automobiliams statyti rinkliavos nemoka. „Nesumokėjus laiku rinkliavos už visos dienos stovėjimą geltonojoje zonoje pagal VšĮ „Klaipėdos keleivinis transporto“ paliktus pranešimus, visa medžiaga, susijusi su užfiksuotais nusižengimais, yra persiunčiama Klaipėdos miesto savivaldybės Viešosios tvarkos skyriui“, - teigė ji.  

A.Bacevičienė sakė, kad VšĮ „Klaipėdos keleivinio transporto“ atstovai automobilio pašalinimu iš kiemo taip pat pasirūpinti negali, nes neturi tokių įgaliojimų.  

Valdininkai – akli? 

Mėgindamas išaiškinti, ar automobilio savininkas pajėgus pasirūpinti savo turtu ir kas turėtų patraukti transporto priemonę, susiekiau su vairuotojų registrus tvarkančios VĮ „Regitra“ atstovais ir pasiteiravau, kokia vairuotojo būklė.  

Tačiau atsiųstame atsakyme tebuvau nukreiptas į Aplikos apsaugos ministeriją, o ši patarė kreiptis į Aplinkos apsaugos departamentą.

„Jūsų pranešimą užregistravome Klaipėdos miesto agentūros pranešimų žurnale, pareigūnui pavesta pranešimą nagrinėti pagal kompetenciją“, - informavo Klaipėdos regiono aplinkos apsaugos departamento Klaipėdos miesto agentūros vedėjas Romualdas Dužinas. 

Apie tai, kokia įstaiga turėtų pasirūpinti, jog kieme nebeliktų sulamdyto automobilio, valdininkai, panašu, kalba nenoriai. Stebina ir tai, kad nors pažeidimas fiksuojamas seniai, jokių veiksmų, apart to, kad apleistą ir niekam nereikalingą transporto priemonę stebi savivaldybės atstovai, nėra imtasi – policija automobilio nepatraukia, VšĮ „Klaipėdos keleivinis transportas“ tokių įgaliojimų neturi, o Aplinkos apsaugos departamentas, gavęs pranešimą, panašu, situaciją dar tik nagrinėja.  

„Ar mus  naktį turės pabudinti kieme liepsnojantys mūsų pačių automobiliai, uždegti tame apleistame lauže su cigarete dantyse užmigusių valkatų, kad kas nors pasirūpintų nutempti tą nuo sausio mėnesio rudijančią mašiną?“, - klausė Danės g. 25 namo gyventojai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.