Iššūkis kelininkams – suremontuoti mašinomis užgriozdintus kiemus

Į daugiabučių namų kiemus dėl duobių vargiai patenkantys kauniečiai pagaliau sulaukė permainų. Remontuojama nemažai duobėtų įvažų. Tačiau kai kur darbus tenka nutraukti, nes darbininkams trukdo nedrausmingi vairuotojai.

Įmonės „Kauno keliai“ darbininkai šią savaitę remontavo Kovo 11-osios gatvės daugiabučių namų įvažas. <br>G.Bitvinsko nuotr.
Įmonės „Kauno keliai“ darbininkai šią savaitę remontavo Kovo 11-osios gatvės daugiabučių namų įvažas. <br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„Lietuvos rytas“

Oct 8, 2017, 2:14 PM, atnaujinta Oct 8, 2017, 2:20 PM

Tai vienoje, tai kitoje seniūnijoje gyvenantys kauniečiai ant daugiabučių namų durų pamato skelbimus, kuriuose prašoma tam tikrą dieną ar kelias nepalikti savo automobilių kiemuose.

Netrukus juose pasirodo ir darbininkai. Šiemet įmonės „Kauno keliai“ darbuotojai tvarkė ar tebetvarko įvažas prie 71 miesto pastato – švietimo įstaigų ir daugiabučių.

Gyventojai patenkinti, kad pagaliau tvarkomi duobėti kiemai, kuriais jau ne tik važiuoti, bet ir eiti būdavo sunku.

Tačiau darbams vadovaujantis įmonės „Kauno keliai“ atstovas Vytautas Stanislovaitis aimanavo, kad kai kur jie stringa, nes gyventojai nedrausmingi ir iš kiemų automobilių nepatraukia.

Tvarko visus miesto rajonus

Kaip ir pernai, šįmet nemažai dėmesio buvo skiriama privažiavimams prie Kauno mokymo ir ugdymo įstaigų sutvarkyti.

Įvažos suremontuotos prie 35 lopšelių-darželių, gimnazijų ir įvairių centrų, kur vaikai lankosi po pamokų.

Metams persiritus į antrą pusę darbininkų sulaukė ir daugiabučių gyventojai.

Įvažos bei automobilių stovėjimo aikštelės remontuojamos visose miesto seniūnijose.

Mažiausiai – po vieną – įvažą sutvarkyta Panemunėje bei Vilijampolėje. Dvi – Šančiuose.

Daugiausia tvarkytinų vietų – Eigulių, Gričiupio, Dainavos, Šilainių gyvenamuosiuose rajonuose. Eiguliuose remontuojamos įvažos prie 10 pastatų, Dainavoje – 14, Gričiupyje – 9, Šilainiuose – prie 13. Daugiausia – prie daugiabučių.

Darbais liko patenkinti

Dainavos seniūnijoje esančio daugiabučio savininkų bendrijos „Kanklės“ narė Irena Krivickienė pasakojo daugybę metų savivaldybei ir seniūnijai siuntusi prašymus, kad būtų suremontuotos įvažos prie 19-ojo ir greta esančių daugiaaukščių namų.

„Kelias, vedantis prie 9 greta stovinčių namų, buvo tragiškos būklės. Neįmanoma buvo juo nei eiti, nei važiuoti“, – sakė moteris.

Rugpjūčio mėnesį gyventojai sulaukė remontininkų. Netrukus visas privažiavimas prie 9 daugiabučių buvo nuklotas nauju asfaltu.

„Darbininkai dirbo sparčiai ir kultūringai. Esame labai patenkinti“, – džiaugėsi I.Krivickienė.

Paprašė daugiau adresų

Dabar darbininkai bruzda Gričiupio seniūnijoje esančios Kovo 11-osios ir kitų gatvių kiemuose.

Gričiupio seniūnė Jolanta Žakevičienė pasakojo, kad prieš 40–50 metų statytų daugiabučių kiemai daugybę metų buvo neremontuojami. Todėl įvažos daugelyje vietų, ypač Taikos prospekte, Kovo 11-osios gatvėje, buvo labai duobėtos.

„Mes, kaip ir kiekviena seniūnija, kasmet savivaldybei pateikiame sąrašus, kuriuos daugiabučių kiemus reikia remontuoti skubiausiai. Remiantis šiais duomenimis darbai ir atliekami“, – sakė seniūnė.

J.Žakevičienė pasakojo, kad prieš kelias dienas savivaldybės atstovai paprašė pateikti dar kelių duobėtų įvažų prie daugiabučių adresus, nes planuoja jų suremontuoti daugiau, nei buvo numatyta metų pradžioje.

„Apžiūrėsime, kur dar remonto reikia skubiausiai. Puiku, kad daugiau kauniečių sulauks darbininkų“, – džiaugėsi seniūnė.

Surasti savininkus sudėtinga

Įvažas remontuojančios įmonės „Kauno keliai“ darbų vadovas V.Stanislovaitis pasakojo, kad pats nuo ankstyvo ryto laksto po kiemus, kabina skelbimus ten, kur artimiausiu metu planuojami darbai.

„Ant visų daugiabučių iš anksto pakabiname skelbimus. Juose prašome patraukti automobilius, kad netrukdytų darbams. Bet dėl jų kai kur turime daug bėdų“, – sakė V.Stanislovaitis.

Jis prisiminė, kad neseniai dirbant Taikos prospekte ten stovinčių daugiabučių gyventojai buvo drausmingi. Automobiliai buvo patraukti ir darbus pavyko atlikti laiku.

„O štai Kovo 11-osios gatvėje kur kas blogiau. Senesnius automobilius patraukiame patys. Prie naujesnių bijome liestis, kviečiame policiją“, – problemomis dalijosi V.Stanislovaitis.

Tačiau policija nutempti automobilių, jei jie stovi nedraudžiamoje vietoje, negali.

Darbų vadovas pasakojo, kad tuomet pareigūnai ieško mašinų savininkų, reikalauja netrukdyti remonto darbams.

„Daug žmonių emigravę. Susisiekti su jais sudėtinga. Tad kai kur darbai stringa, juos tenka atidėti“, – sakė V.Stanislovaitis.

Įvažas remontuos ir kitais metais

Aloyzas Pakalniškis

Kauno savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas

„Šiais metais daug dėmesio skiriama įvažoms bei keliams, vedantiems prie mokymo įstaigų ir daugiabučių namų.

Pirmą pusmetį daugiausia buvo remontuojami privažiavimo keliai prie švietimo įstaigų. Dabar tvarkomos įvažos prie gyventojų namų.

Iš viso mieste jau sutvarkytos arba tvarkomos įvažos keliose dešimtyse vietų, visose seniūnijose. Tam šiais metais skirta 2,4 mln. eurų.

Kitąmet dar daugiau dėmesio bus skiriama įvažoms prie Kauno daugiabučių.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.