Superautomobilių žaidimai baigėsi labai brangiai: 1,9 mln. eurų kainuojantis „Pagani Zonda“ virto laužu

Vieno iš brangiausių ir greičiausių superautomobilių pasaulyje „Pagani Zonda“ šeimininkui šeštadienis buvo itin nesėkmingas.

 "Pagani Zonda" buvo stipriai sudaužytas.<br> Sasekso policijos nuotr.
 "Pagani Zonda" buvo stipriai sudaužytas.<br> Sasekso policijos nuotr.
 "Pagani Zonda" buvo stipriai sudaužytas.<br> Sasekso policijos nuotr.
 "Pagani Zonda" buvo stipriai sudaužytas.<br> Sasekso policijos nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2017-10-26 13:36, atnaujinta 2017-10-26 13:40

Didžiojoje Britanijoje, Činčesterio apylinkėse ankstų šeštadienio rytą įvyko avarija, per kurią „Pagani Zonda“ rėžėsi į kelio atitvarus.

1,9 mln. eurų kainuojantis automobilis buvo visiškai sudaužytas – mašina gavo smūgius iš visų pusių. Laimei, vairuotojas nenukentėjo.

Pareigūnų duomenimis, „Zonda“ vairuotojas važiavo kolonoje kartu su kitais sportiniais automobiliais. Tačiau pareigūnams atvykus į avarijos vietą jų nebuvo nė vieno. Gali būti, kad avarija įvyko sportinių automobilių vairuotojams sumanius kelyje pažaisti ir pasilyginti, kuris greičiau įsibėgėja. 

Pareigūnai vis dar ieško įvykio liudininkų ar mačiusiųjų superautomobilių koloną.

„Pagani Zonda“ varoma 6 litrų darbo tūrio V12 formos „Mercedes-Benz“ varikliu, turinčiu 394 AG, o galingiausia automobilio versija turi net 7,3 litrų variklį ir 547 AG. Paskutinė „Zonda“ versija „Revolucion“ turi net 800 AG.

Įspūdingi automobiliai gaminami rankomis privačioje studijoje Modenoje, o prie pirmųjų „Zonda“ techninių sprendimų prisidėjo ir legendinis penkiskart „Formulės-1“ čempionas Juanas Manuelis Fangio.

Įdomu tai, kad automobilį planuota pavadinti „Fangio F1“, tačiau argentiniečiui mirus nuspręsta čempioną pagerbti kitaip – „Zonda“ argentinietiškai reiškia kalnuose susidarančias vėjo sroves.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.