Dvi girtas merginas pavežęs kaunietis sulaukė neįtikėtinų problemų

Prisidurti panoręs ir kompanijos „Taxify“ vairuotoju padirbėjęs 33-erių metų kaunietis Vilius (vardas pakeistas) sekmadienio naktį patyrė tai, ko nelinkėtų net pikčiausiam priešui. 

 123rf.com nuotr.
 123rf.com nuotr.
Kaunietis nesitikėjo, kad naktinė kelionė virs tokiomis didžiulėmis problemomis.<br>G.Bartuškos asociatyvi nuotr.
Kaunietis nesitikėjo, kad naktinė kelionė virs tokiomis didžiulėmis problemomis.<br>G.Bartuškos asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Nov 16, 2017, 9:19 PM

Jis negalėjo net įsivaizduoti, kuo baigsis susitikimas su dviem gerokai įkaušusiomis merginomis.

Kaip pasakojo vyras, lapkričio 12-osios naktį į jo automobilį įsėdo dvi girtos merginos. Anot Viliaus, vieną jų netrukus supykino. Vos porą kilometrų važiavęs vyras keleives nusprendė išlaipinti vienoje degalinių, nes neprivalo vežti girtų asmenų, be to, automobilį reikėjo skubiai išvalyti.

„Paleidau ne kur tamsioje gatvėje, o degalinės teritorijoje, kuri yra apšviesta ir filmuojama“, – situaciją dėstė vairuotojas.

Už kelionę, jo teigimu, merginos nesumokėjo, tačiau vairuotojas programėlėje pažymėjo, kad sąskaitą jos apmokėjo – 1,7 euro Viliui pasirodė smulkmena.

Užsiminė apie dėdę

Tačiau to paties sekmadienio ryte vyras sulaukė vienos merginos skambučio. Ji paaiškino, kad automobilyje galėjo palikti telefoną. Vilius šio radęs nebuvo, todėl atsakė, jog jokio telefono neturi. Mergina, vyro teigimu, ėmė jam grasinti ryšiais policijoje.

„Klientė minėjo, kad jos dėdė dirba policijos pareigūnu“, – apie sugluminusį rytinį skambutį pasakojo vairuotojas.

Po skambučio Vilius apieškojo automobilį ir telefoną rado. Tuomet jis merginai pranešė apie rastą daiktą ir paprašė atvykti jo pasiimti. Anot vyro, mergina į PC „Mega“ aikštę, kur jis jos laukė, atvažiavo su policijos palyda pareigūnų automobiliu.

Apkaltino vagyste

„Trys policijos pareigūnai, vilkėję neperšaunamas liemenes, apsupo mano automobilį“, – veiksmo filmą primenančią sceną prisiminė kaunietis.

Tam, kad Vilius negalėtų išvažiuoti, už jo automobilio sustojo ir policijos tarnybinis automobilis. Vienas policijos pareigūnų paėmė telefoną.

„Jie kabinėjosi. Sakė man: „Kodėl tu pavogei telefoną?“ Aš pasakiau, kad nieko blogo nepadariau. Manau, kad jie per daug sau leido. Pareigūnai neprisistatė, nepildė jokių dokumentų“, – keistą policijos elgesį kritikavo Vilius. 

„Matėsi, kad tarp jų (policijos pareigūnų ir merginos, – aut. past.) yra kažkoks artimas ryšys. Bendravimas buvo labai draugiškas su ja. 

Policijos pareigūnas pasakė merginai: „Nueik į mašiną, paimk piniginę ir duok žmogui pinigų“. Ji atsinešė pinigų, bet aš jų atsisakiau“, – kalbėjo vyras.

Jis tikino, kad atgavusi telefoną, mergina išvažiavo tuo pačiu pareigūnų automobiliu, kuriuo buvo ir atvykusi.

„Nuo kada civilius asmenis pareigūnai ir atveža, ir išsiveža? Mane tai stebina“, – klausė kaunietis. 

Užblokavo paskyrą

Ikiteisminis tyrimas dėl vagystės pradėtas nebuvo. Tačiau tuo viskas nesibaigė. Grįžęs namo, Vilius pastebėjo, kad yra užblokuota jo „Taxify“ paskyra.

Dar neatsitokėjęs po kaltinimų vagyste, Vilius dar labiau nustebo, kai iš „Taxify“ atstovų sulaukė kaltinimų neva iš keleivės jis reikalavo jam įpilti degalų. 

„Mane nustebino toks įmonės komentaras ir klientės kliedesiai. Aš važinėjau su nuomotu „Citybee“ automobiliu, kuriame yra kuro kortelė su kodu. Mes galime užsipilti degalų tik „Circle K“ degalinėje nors ir pilną baką ir už kurą mokėti nieko nereikia – mokame tik už automobilio nuomą valandinį ar paros įkainį ir už pravažiuotus kilometrus“, – aiškino jis.

Kauniečio teigimu, mergina apie incidentą greičiausiai informavo „Taxify“ atstovus, o šie nė nemėginę aiškintis situacijos ir remdamiesi vien jį apšmeižusios keleivės skundais visam laikui užblokavo jo paskyrą. 

„Su manimi net nesusisiekę ir mano versijos neišklausę „Taxify“ atstovai savavališkai ėmė ir užblokavo mano paskyrą. Jie rėmėsi tik klientės pateikta informacija. Mane labai nustebino, kad įmonė taip gali elgtis“, – piktinosi Vilius.

„Man paskambino, moralizavo, kad esu blogas vairuotojas“, – pasakojo Vilius. Jis pridūrė, kad pagal kompanijos taisykles, vairuotojas vidutiniškai turi būti įvertintas ne mažiau kaip 4,5 žvaigždutės, o jo įvertinimas lapkričio 12-osios ryte, kai teko bendrauti su policijos pareigūnais, buvo 4,3 žvaigždutės. 

Jo manymu, pačiu žemiausiu balu – viena žvaigždute – jį galėjo įvertinti girti asmenys.

„Buvo keli vyrai, kvietę mane naktį, kad nuvežčiau į naktines parduotuves alkoholio. Aš tokiose parduotuvėse nesilankau, todėl tų „taškų“ nežinau, tad žmonėms daviau pasirinkti – važiuoti pagal navigaciją arba tegul jie man sako kelią. 

Mes apvažiavome su tais vyrais kokias 4 parduotuves ir jie liko labai nepatenkinti, nes šios nedirbo. Na, bet juk aš nekaltas, kad jos nedirbo. Teko juos parvežti atgal. Jie sumokėjo pinigus. Galbūt blogai įvertino. Tie įvertinimai yra laužti iš piršto. Tarkim, kviečiu taksi. Man nepatinka joje grojanti muzika. Ir aš paspaudžiu vienetą“, – svarstė vyras. 

Vairuotojui žeria priekaištus

„Taxify“ atstovai lrytas.lt patvirtino, kad išties užblokavo Viliaus paskyrą po to, kai gavo informacijos apie šį incidentą.

Kompanijos „Taxify“ vadovas Lietuvoje Andrius Pacevičius pateikė kiek kitokią įvykių versiją.

„Po kiekvienos kelionės keleivis įvertina 5 žvaigždučių sistemoje vairuotoją. Vairuotojas taip pat turi galimybę įvertinti keleivį. Mūsų sistema tuos įvertinimus seka ir jei vairuotojo vidutinis reitingas nukrenta žemiau už 4,5, sistema jį blokuoja automatiškai. 

Jūsų minėtas vairuotojas turėjo žemą balą. Tiesiog tas įvykis atkreipė mūsų dėmesį į šį vairuotoją. Atsižvelgus į bendrą vertinimą ir vidurkį, buvo priimtas sprendimas vairuotoją blokuoti“, – sakė jis.

A.Pacevičius pabrėžė, kad ši sistema veikia daugelyje pasaulio miestų. Jo teigimu, išties galėjo pasitaikyti atvejų, kai vairuotojas blogai įvertintas būdavo nepagrįstai, tačiau reikia atsižvelgti ir į kiekybinį vertinimą.

„Tikrai matome, kad yra vairuotojų, kurie kartais gauna neigiamą įvertinimą, bet tai nėra sistema, nes pasitaiko neadekvačių keleivių. Bet kai kurie vairuotojai, matome, sistemingai renka neigiamus įvertinimus. 

Skaičiai kartais meluoja, bet dideli skaičiai tikrai nemeluoja“, – sakė jis.

Anot A.Pacevičiaus, kompanijos atstovai su vairuotoju bendravo. Tiesa, tai įvyko po to, kai jis buvo užblokuotas.

„Jei, tarkime, yra pranešimas, kad vairuotojas neblaivus, mes nerizikuosime nuvažiuodami jį apklausti ir vizualiai identifikuoti. Mes jį užblokuosime ir tada aiškinsimės. Taip mes reaguojame į kiekvieną pranešimą. Ir šis buvo toks pakankamai išskirtinis“, – kalbėjo jis.

A.Pacevičiaus teigimu, jei Vilius pageidautų, yra galimybė jį atblokuoti, nes galiausiai klientė pretenzijų policijoje nebeturėjo. 

Tačiau „Taxify“ vadovas Lietuvoje informavo, kad vairuotojas įmonei pranešė nebedirbsiantis šio darbo, nes nesulaukė įmonės atsiprašymo.

Policija paaiškino, kodėl lydėjo merginą

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovai tvirtino, kad mergina į vietą atvyko ne policijos, bet savo automobiliu. 

Policijos pareigūnai ją lydėjo, nes ši baiminosi Viliaus, kuris, policijos teigimu, su mergina telefonu kalbėjo grubiai.

„Lapkričio 12 d. apie 10.05 val. Bendruoju pagalbos telefonu sulaukta moters (gim. 1990 m.) pranešimo, kad dieną prieš buvo galimai pasisavintas jos telefonas ir jį planuojantis grąžinti asmuo su pranešėja kalba grubiai, dėl ko ji nerimauja. 

Kauno apskr. VPK Patrulių rinktinės pareigūnai reagavo į Bendrajame pagalbos centre gautą ir policijos įstaigai perduotą pranešimą. Atvykę į nurodytą vietą, į kurią pareiškėja atvyko viena (t.y. savo automobiliu), teisės pažeidimų nenustatė“, – komentavo Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vyriausioji specialistė Justina Kazragytė. 

Vairuotojo toks policijos komentaras neįtikino. Vilius stebisi – juk jo vežta keleivė dar naktį buvo girtutėlė ir vos pastovėjo ant kojų, o štai jau ryte, policijos aiškinimu, atvyko savo automobiliu. 

Kaunietis svarsto dėl, jo teigimu, netinkamų policijos pareigūnų veiksmų rašyti skundą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.