Rusija priėmė nesuvokiamą sprendimą: girti teisėjai prie vairo galės daryti, ką nori

Vasario pradžioje Rusijoje įgaliojo naujas vidaus reikalų ministerijos įsakymas, kuriuo apibrėžiamos kelių policijos pareigūnų bendravimo su vairuotojais taisyklės.

Kelių policijos pareigūnai Rusijoje nuo šiol negalės nušalinti girtų teisėjų nuo vairavimo.<br>RIA Novosti/Scanpix nuotr.
Kelių policijos pareigūnai Rusijoje nuo šiol negalės nušalinti girtų teisėjų nuo vairavimo.<br>RIA Novosti/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 17, 2018, 8:23 PM

Jos numato, kad teisėjai šioje šalyje taps tikra neliečiamųjų kasta.

Greta pakeitimų numatančių, kaip vairuotojas turi pateikti dokumentus arba pareigūnams reikalaujant perduoti automobilį, įsakyme taip pat numatyti pareigūnų įgaliojimų apribojimai bendraujant su teisėjais.

Galės daryti ką nori

Kaip rašo dienraštis „Kommersant“, anksčiau kelių policijos pareigūnai užfiksavę grubius teisėjų pažeidimus su jais galėdavo elgtis kaip su kitais girtais vairuotojais.

Tačiau nuo šiol kelių policijos patruliams tai daryti draudžiama – tokiais atvejais jie netgi negalės surašyti pažeidimo protokolo. Tai reiškia, kad teisėjai prie vairo galės daryti, ką nori.

Rusų leidinys pabrėžė, kad kiek anksčiau tokia pati tvarka buvo patvirtinta dėl kelių policijos bendravimo su prokurorais.

Pareigūnai gali tik užpildyti ataskaitą, kurioje įrašomas pažeidimo pobūdis ir perduoti ją tiesioginiam prokuroro vadovui.

Pastarajam tenka atsakomybė gautą medžiagą įteikti priežiūros institucijoms.

Kelių policijos pareigūnai taip pat neteko teisės administracine tvarka prašyti suimti vairuotoją, jei šis atsisako avarijos aplinkybių tyrimui pristatyti savo automobilį.

Kitiems vairuotojams tvarka sugriežtėjo

Be to, naujajame įsakyme įrašyta, kad kelių policija vairuotojus galės stabdyti ne tik numatytuose stacionariuose postuose.

Taip pat, jei anksčiau automobiliai galėjo būti stabdomi tik įtariant administracinį pažeidimą, tai dabar tokio reikalavimo nebeliko.

Kiek anksčiau Rusijos vidaus reikalų ministerija pranešė apie tai, kad nuo 2018 metų sausio 1 dienos kelių policijos pareigybių skaičius buvo sumažintas 10 tūkst.

Šie įgaliojimai buvo perduoti kitiems vykdomosios valdžios atstovams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.