Užfiksavo, ko Šilalėje moko būsimuosius vairuotojus: turėtų būti gėda

Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato Šilalės rajono policijos komisariato pareigūnai antradienį pastebėjo, kad kelių eismo taisykles pažeidinėja net ir vairavimo mokytojai, kurie kaip tik turėtų žinoti, kaip važinėti pagal taisykles.

 Tauragės apskr. VPK nuotr.
 Tauragės apskr. VPK nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 15, 2018, 11:28 AM, atnaujinta Mar 15, 2018, 11:37 AM

Jie pažeidimą, padarytą mokomojo automobilio Šilalėje, J. Basanavičiaus g. nufotografavo ir paviešino.

Gatvės dalyje, kurioje stovėjo mokomasis automobilis, įrengtos trys automobilių stovėjimo vietos, tačiau mokomasis automobilis, nepaisant ten esančių kelio ženklų ir Kelių eismo taisyklių, buvo pastatytas neleistinoje vietoje, greta leidžiamų stovėjimų vietų. 

Toks mokomojo automobilio vairuotojo elgesys, pareigūnų teigimu, rodo netinkamą pavyzdį ne tik besimokantiems, bet ir visiems kitiems miesto vairuotojams.

Išsiaiškinus tuo metu mokomąjį automobilį vairavusį asmenį, jam turi būti surašytas administracinio nusižengimo protokolas pagal Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimo kodekso 417 straipsnio 2 dalį, pagal kurią baudžiama už sustojimą ir stovėjimą vietose, kuriose pagal Kelių eismo taisykles draudžiama tai daryti. 

Sustojimas ir stovėjimas nesilaikant kelio ženklų ir ženklinimo reikalavimų, važiavimo tvarkos gyvenamosiose zonose ir kiemuose pažeidimas užtraukia baudą vairuotojams nuo 30 iki 90 eurų.

Pareigūnai pastebėjo, kad šioje Šilalės miesto, J. Basanavičiaus gatvės vietoje, ypatingai prie ten esančios kavinės, automobiliai dažnai statomi nesilaikant kelio ženklų ir ženklinimo reikalavimų.

Atsižvelgiant į tai, pareigūnai mieste vykdo sustiprintą kelio ženklų laikymosi kontrolę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.