Turguje su „Tesla“ žaibiškai išgarsėjęs vyras paaiškino keistą vaizdą

Nusipelnęs Ukrainos bitininkas Nikolajus Uljaničius nusprendė parduoti savo elektromobilį „Tesla Model S 85“, kuris netikėtai išgarsėjo praėjusią vasarą.

 Iš „Tesla" bagažinės medumi prekiavęs vyriškis nustebino daugybę praeivių.<br> Stop kadras.
 Iš „Tesla" bagažinės medumi prekiavęs vyriškis nustebino daugybę praeivių.<br> Stop kadras.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 6, 2018, 4:06 PM, atnaujinta Apr 6, 2018, 4:09 PM

Tuomet internete pasirodė vaizdo įrašas, kuriame užfiksuota, kaip N.Uljaničius netoli metro stoties „Osokorki“ Kijeve parduoda medų iš savo bityno tiesiai iš prabangaus elektromobilio bagažinės, pranešė „AutoGeek“. 

Tada šis filmukas sukėlė didelį rezonansą vietos informacinėje erdvėje, nes „Tesla“ – itin prabangus modelis, palyginus su kitų turgaus pardavėjų „žiguliukais“.

Siužetai apie „senelį“, prekiaujantį medumi su „Tesla“, net buvo rodomi per Ukrainos televiziją. 

Galų gale paaiškėjo, kad originalusis pardavėjas yra Ukrainos mokslų akademijos akademikas, nusipelnęs bitininkas ir šalies garbės apiterapeutas (apiterapija – iš lot. apis (bitė) ir gr. therapeia (gydymas) – gydymo ir profilaktikos metodai, kuriuose naudojami bičių gaminami ir surenkami produktai, taip pat ir bičių nuodai). 

N.Uljaničius paaiškino, jog nusipirko elektrinį automobilį, kad burzgiančiu mašinos varikliu nedrumstų ramybės bitėms. Atsisveikinti su juo jis nusprendė, nes nori pirkti naujesnį automobilį. 

Kaip teigiama pardavimo skelbime, „Model S 85“ išleistas 2013 metais, rida –  22 tūkst. km, įkrautas automobilis žiemą gali nuvažiuoti  450 km, vasarą – 480 km, mašina visiškai sukomplektuota, išskyrus autopilotą. 

Kaina – 61 tūkst. dolerių (49 690 Eur). Tad norintys įsigyti dar medumi kvepiančią transporto priemonę turės kaip reikiant patuštinti piniginę. 

Parengė Leonas Grybauskas

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.