Pripažino klaidą: eksperimentas žiede nepasiteisino, o vairuotojams – vėl pokyčiai

Prie pokyčių Klaipėdoje, Taikos pr. ir Statybininkų pr. žiedinėje sankryžoje, nepripratę vairuotojai grįš prie senosios tvarkos. Jau artimiausiu metu iš žiedo Statybininkų pr. link bus leidžiama išvažiuoti ne viena, o dviem juostomis.

 Tvarka viename iš pagrindinių Klaipėdos žiedų bus taisoma.<br> E.Jankausko nuotr.
 Tvarka viename iš pagrindinių Klaipėdos žiedų bus taisoma.<br> E.Jankausko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Mindaugas Drąsutis, ve.lt

Jun 11, 2018, 5:08 PM, atnaujinta Jun 11, 2018, 5:18 PM

Tokį sprendimą ketvirtadienį priėmė Klaipėdos miesto savivaldybės saugaus eismo komisija. Administracijos direktoriaus pavaduotojas Olegas Mariničius priminė, jog pokyčių žiedinėje sankryžoje buvo imtasi praėjusią vasarą. Tačiau galimybė iš žiedo Statybininkų pr. link išvažiuoti tik pirma juosta tarp vairuotojų pasėjo sumaištį.

„Buvo daug diskusijų ir nepasitenkinimo dėl pakeistos eismo judėjimo schemos. Visi buvo pripratę iš žiedo į Statybininkų prospektą sukti antra juosta. Pokyčiuose logikos buvo, bet jie nesuveikė ir daugiau saugumo neatsirado“, - metus veikusį ir nepasiteisinusį eksperimentą komentavo O. Mariničius.

Transporto skyriaus vyriausiojo specialisto Vytauto Paukštės teigimu, grįžti prie senosios tvarkos buvo nuspręsta policijos iniciatyva. Jos atstovai patikino, jog buvo norima suvienodinti eismą uostamiesčio žiedinėse sankryžose.

„Taikos prospekte vyksta viešojo transporto eismas. Kai išvažiuojama iš vienos eismo juostos, lengviau autobusams. Jie važiuoja mažesniu greičiu. Autobusams kaip ir patogiau, bet daugumai kitų vairuotojų iškilo problemų. Ši žiedinė sankryža buvo vienintelė, kurioje buvo bandoma palengvinti gyvenimą viešajam transportui“, - teigė V. Paukštė.

„Vakarų ekspresas“ praėjusių metų rugsėjį prie atsinaujinusios žiedinės sankryžos darė eksperimentą. Per pusvalandį, pietų metu, iš antrosios juostos, kirsdami ištisinę liniją, Statybininkų pr. link važiavo 38 vairuotojai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.