Pareigūno pamokymas su keiksmažodžiu supriešino vairuotojus: kas teisus?

Šalyje vykstant pratyboms intensyvus karinės technikos judėjimas vairuotojams sukelia nepatogumų. Dar sudėtingiau yra vasarą šalyje viešintiems emigrantams, kurie įpratę prie eismo kita kelio puse. 

 Karo policininkas vairuotojui piktai paaiškino, kaip reikia elgtis susidūrus su karinės technikos kolona.<br> Ekrano nuotr.
 Karo policininkas vairuotojui piktai paaiškino, kaip reikia elgtis susidūrus su karinės technikos kolona.<br> Ekrano nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-06-14 19:27, atnaujinta 2018-06-14 21:30

Piktai auklėjo vairuotoją

Socialiniuose tinkluose sparčiai plinta vaizdo siužetas, kuriame įamžinta, kaip karo policijos pareigūnas auklėjo kovinės technikos koloną lenkti bandžiusį vairuotoją. 

Galima aiškiai girdėti, kaip kariškis pakeltu tonu klausė jaunuolio, kodėl jis taip elgėsi. Vyras taip pat priminė, kad už šį pažeidimą vaikinas gali netekti vairuotojo pažymėjimo. 

Karo policijos kariškis vaikinui bandė priminti, kad tokioje situacijoje reikia sustoti dešinėje, tačiau vairuotojas teisinosi kitaip. 

„Aš pasitraukiau į kairę, kad jie pravažiuotų“, – kalbėjo jis. 

Jaunuolis taip pat pridūrė, kad su karinės technikos kolona susidūrė pirmą kartą. Paklaustas, kodėl įsibrovė tarp karinių mašinų vaikinas sakė, kad neva visi taip elgiasi. 

Tačiau karo policija į tolimesnes kalbas nesileido. Vairuotojui nurodė pasitraukti į dešinę ir ten sustoti. 

Visiems kėlė pavojų

Šio neįprasto incidento vertinimą pateikė ir Lietuvos kariuomenės atstovai.

Jie pripažino, kad vaizdo įraše užfiksuotas karo policininkas pakeltu tonu bendravo su civilinio automobilio vairuotoju ir pavartojo keiksmažodį.

Kariuomenė greitai išsiaiškino įvykio aplinkybes. 

Jos atstovai pranešė, kad antradienį kelio ruože Karmėlava – Kaunas jauno vairuotojo automobilis pavojingai manevravo ir piktybiškai trukdė kolonos judėjimui. 

Vaikinas staigiai įvažiavo į pasirinktą kolonos vietą ir staigiai stabdė. Taip pat šiuos veiksmus pakartojo keletą kartų. 

„Mums nekyla abejonių, kad tokiais veiksmais jis rizikavo ir karių, ir savo bei keleivių gyvybėmis. 

Kolonoje važiavo JAV šarvuočiai „Stryker“, kurie sveria beveik 20 tonų. Net nesinori pagalvoti, kokias pasekmes galėjo sukelti tokie vairuotojo veiksmai“, – komentavo kariuomenės atstovai.

Jie taip pat patikino, kad keiksmažodžių vartojimo kariuomenėje netoleruos. Tačiau pridūrė, jog neteis karo policininko už tai, kad jis taip sureagavo į veiksmus, kurie keliančius realų pavojų žmonių gyvybėms. 

„Tokiais dalykais nejuokaujama“, – reziumavo kariuomenės atstovai.

Vertino skirtingai

Visuomenės narių nuomonės šiuo klausimu išsiskyrė. 

Vieni pyko ant karo policininko už pernelyg agresyvų elgesį, o kiti svarstė, kad prie eismo kairiąja puse įpratęs vairuotojas nesiorientavo aplinkoje.

Kelių eismo taisyklių 12 punkte yra numatyta, kad eismo dalyviai privalo nedelsdami duoti kelią artėjančioms specialiosioms transporto priemonėms su įjungtais mėlynais ir specialiaisiais garso signalais bei jų lydimoms transporto priemonėms. 

Vairuotojai keliuose, kuriuose eismui abiem kryptimis yra ne daugiau kaip keturios eismo juostos, privalo sustoti dešiniajame kelkraštyje, kai jo nėra – prie dešiniojo važiuojamosios dalies krašto.

Pažeidus šį reikalavimą gresia nuo 90 iki 140 eurų bauda. Taip pat iki nuo dviejų iki keturių mėnesių laikotarpiui gali būti atimama teisė vairuoti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: kokių klausimų vengia prezidentas G. Nausėda?