Akyli kauniečiai pastebėjo: pareigūnai nepažįsta ženklų

Kauno policijos pareigūnai nesilaiko Kelių eismo taisyklių? Tokia išvada peršasi pastebėjus, kaip Laisvės alėjoje tiesiog po kelio ženklais stovi ne tik eilinių kauniečių, bet ir policijos automobiliai.

Laisvės alėjos pradžioje palikti automobiliai pažeidžia Kelių eismo taisykles.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Laisvės alėjos pradžioje palikti automobiliai pažeidžia Kelių eismo taisykles.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„Lietuvos rytas"

2018-06-30 13:14

Laisvės alėjos pradžioje nuo Vytauto prospekto iki Nepriklausomybės aikštės nuolat stovi lengvieji automobiliai. Juos čia palieka ne tik kauniečiai, bet ir policijos pareigūnai.

Atkreipus dėmesį į kelio ženklus matyti, kad į juos beveik niekas, net patys policijos darbuotojai, nekreipia dėmesio.

Prie gatvės įrengtuose ženkluose nurodytas lengvųjų automobilių stovėjimo būdas. Pagal Kelių eismo taisykles, šie ženklai leidžia lengvąsias mašinas be priekabų ir motociklus statyti tik taip, kaip parodyta.

Ženkluose matyti, kad automobiliai turi stovėti priekiu atgręžti į šaligatvius. Tačiau daugelis jų pastatyti atvirkščiai – priekiu į gatvę. Kad vairuotojai nepastebi kelio ženklų ir nežino jų reikšmės, dar galima suprasti.

Tačiau keisčiausia, kad jų nepaiso ir policijos pareigūnai.

Paklausti, kodėl policijos atstovai nepaiso kelio ženklų, ar nežino jų reikšmės, Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) pareigūnai atsakė, kad dėkoja už pateiktą informaciją.

„Atsižvelgsime į ją ir įvertinsime esamą situaciją“, – sakė Kauno apskrities VPK Komunikacijos poskyrio specialistė Dovilė Bernotaitė.

Kauno savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vedėjas Vytautas Jurkevičius sakė, kad į tokius pažeidimus iki šiol jis pats ar jo darbuotojai nebuvo atkreipę dėmesio.

„Patikrinsime šią vietą ir pirmiausia ant automobilių paliksime įspėjamuosius pranešimus laikytis kelio ženklų reikalavimų“, – sakė V.Jurkevičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.