Tūkstančių vairuotojų apgavimu kaltinamas šiaulietis: „Elektronika – toks dalykas“

41 metų šiaulietis Andrius, kuris liepos mėnesį buvo patrauktas baudžiamojon atsakomybėn dėl ridos klastojimo, vakar vėl pasirodė Kauno automobilių turguje. Jis atvažiavo tuo pačiu mikroautobusu, tačiau jau su kitu valstybiniu numeriu.

Kauno automobilių turguje šiaulietis Andrius dažnai pasirodo ant motorolerio.<br>M.Patašiaus nuotr.
Kauno automobilių turguje šiaulietis Andrius dažnai pasirodo ant motorolerio.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 22, 2018, 10:42 AM, atnaujinta Aug 22, 2018, 12:22 PM

Andriucha ir Šiauliansku automobilių turgavietėse vadinamas savamokslis elektronikos specialistas Kauno turguje ir jo prieigose jaučiasi kaip žuvis vandenyje.

Lankytojai vakar darbo metu užfiksavo šiauliečio mikroautobusą „Volkswagen Multivan“ šalia turgavietės. Žmonės tvirtino matę, kaip jis motoroleriu įvažiuoja į turgaus teritoriją.

Kai prieš mėnesį „Lietuvos ryto“ žurnalistai užklupo Andrių turguje, jo administracija uždraudė šiam šiauliečiui įvažiuoti į teritoriją. Tačiau, atrodo, vyriškis į perspėjimus nekreipia dėmesio.

„Andriucha toliau darbuojasi“, – „Lietuvos rytui“ apie modernia technika apsiginklavusį auksarankį pranešė turgaus lankytojai.

Kilometrai išgaruodavo

Baudžiamąją bylą tiriantys pareigūnai įtaria, jog šiaulietis klientų prašymu ne tik ištirpdo nuvažiuotus kilometrus, bet ir paslepia įvairius defektus – pavyzdžiui, pasistengdavo, kad neįsižiebtų apie saugos pagalvių trūkumą pranešantys prietaisai.

Tokios paslaugos tarp prekeivių ypač paklausios, nes pašalinti gedimą kainuoja daug brangiau, nei jį paslėpti.

Kriminalistų duomenimis, klastočių mastas yra didelis ir gerokai peržengiantis Šiaulių ribas, o aferos truko ne vienus metus.

„Kalbama apie visą Lietuvą“, – pareiškė Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovė Gailutė Smagriūnienė.

Įtarimai byloje pareikšti ne tiktai Andriuchai, bet ir vienam jo klientų. Nelygu automobilio modelis, jo gamybos metai, Andriaus paslaugų kaina svyruodavo nuo 20 iki 300 eurų.

Veikla tapo legali?

Liepos 2 dieną Šiaulių mašinų prekybos aikštelėje policijos sučiuptas Andrius per apklausas savo kaltės nepripažino.

Tiesa, dažniausiai jis pasirodo ne Šiauliuose, o Kaune.

Net ir pradėjus ikiteisminį tyrimą šiaulietis nenustojo lankytis Kauno turgavietėje. Jis ten – nuolatinis svečias, buvo pasirodęs ir šiomis dienomis.

Andrius tvirtino „Lietuvos rytui“, kad dabar užsiima tik legalia veikla – pagal patentą šalina elektronikos gedimus.

Mikroautobuse yra visa reikalinga technika gedimams šalinti, o klientai, kurių daugumą sudaro mašinų prekeiviai, jį išsikviečia telefonu, patys prie jo prieina.

Bet, pareigūnų žiniomis, Andriucha neturi leidimo verstis šia veikla.

Sulaukė antro įspėjimo

Vakar bendraudamas su „Lietuvos rytu“ auksarankis neslėpė anksčiau atsukinėjęs ridą: „Kartais to neįmanoma išvengti. Elektronika – toks dalykas, genda prietaisai... Tačiau žmonių aš neapgaudinėju.“

Žurnalistui pasakius, kad apgautas lieka automobilio pirkėjas, pašnekovas atšovė: „Jei mes nuplauname purviną mašiną, vadinasi, irgi apgauname pirkėją?“

Anot Andriaus, ridos pakeitimai gali atsirasti ir dėl tam tikrų gedimų – pavyzdžiui, nustojęs veikti spidometras naudotų dalių prekyvietėse pakeičiamas kitu, kuriame kilometrų skaičiai jau nesutampa.

Kauno automobilių turgaus direktoriaus Valentino Naujanio tvirtinimu, šiauliečiui į turgavietės teritoriją įvažiuoti šiuo metu uždrausta, apsauga tuo pasirūpina.

Turgavietės administracija vakar pakartotinai įspėjo šį šiaulietį.

Baudžiamoji atsakomybė už ridos klastojimą taikoma nuo 2015 metų rudens – už tai numatyta iki 2 metų nelaisvės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.