„Facebook“ plinta keisčiausias vaizdelis: „WC Zarasų traukinių stotyje“

Per pastarąją parą „Facebook“ socialiniame tinkle daugybė žmonių dalijosi ir kopijavo itin keistą vaizdą – viešą tualetą, kurio stiklinės kabinos nepalieka jokių vilčių atlikti gamtinius reikalus privačiai.

 Daugybė žmonių patikėjo, kad šis vaizdas - tikrai iš Zarasų.<br>„Facebook" nuotr.
 Daugybė žmonių patikėjo, kad šis vaizdas - tikrai iš Zarasų.<br>„Facebook" nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 4, 2018, 2:36 PM, atnaujinta Sep 4, 2018, 2:47 PM

Per lietuviškas „Facebook“ paskyras nuotrauka keliauja su užrašu „WC Zarasų traukinių stotyje“, o daugybė gyventojų bemat puolė piktintis ir lieti komentarus apie auksinius tualetus, lietuvių dizainerius, viešą pajuoką ir dar bjauresnius dalykus. 

Šiuo vaizdu per įvairias paskyras pasidalino tūkstančiai lietuvių, bet keisčiausia, kad dauguma tai padarė net nepagalvoję patikrinti, ar tai tiesa. 

Iš tikrųjų, ši nuotrauka yra ne Zarasų traukinių stoties tualeto ir tuo galima įsitikinti labai paprastai – tiesiog Zarasuose apskritai nėra traukinių stoties. 

Toks žmonių patiklumas dar labiau stebina dėl to, kad ši nuotrauka jau apkeliavo internetą birželį, kuomet žaibiškai išpopuliarėjo memas, pašiepiantis naująją Europos Sąjungos interneto privatumo politiką (GDPR). Meme buvo naudojama ši nuotrauka su užrašu „We have updated our privacy policy“, o internautai juokėsi, kad GDPR taip pat padidins privatumą internete, kaip stiklinės sienos šiame tualete.

Ši nuotrauka taip plačiai pasklido kaip memas, kad sunku atsekti jos tikrąją kilmę, bet teigiama, jog ji daryta Vietname, viename iš Hošimino viešųjų tualetų. 

O jos populiarumas lietuviškame internete labai aiškiai parodė, kaip lengva socialiniuose tinkluose sklisti melagingoms žinioms.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.