„Brexit“ pasibaigus be susitarimo, Jungtinės Karalystės piliečių gali laukti sunkumai keliuose

Tuo atveju, jei „Brexit“ įvyktų nesudarius jokio susitarimo, Europos Sąjungos šalyse gyvenantiems Jungtinės Karalystės piliečiams gali tekti iš naujo laikyti vairavimo testus, sakoma ketvirtadienį šalies vyriausybės išplatintame techninių patarimų rinkinyje.

AFP/Scanpix nuotr.
AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 13, 2018, 9:37 PM

Jungtinės Karalystės vyriausybė taip pat nurodė nebegalėsianti užtikrinti, kad šalies mobiliųjų telefonų naudotojams ES šalyse nebus taikomi papildomi tarptinklinio ryšio (angl. roaming) mokesčiai.

Vyriausybė įspėjo vairuotojus, kad „kieto“ „Brexit“ atveju jų pažymėjimai ES šalyse gali nebegalioti. Be to, nurodoma, kad Bendrijos valstybėse narėse gyvenantiems Didžiosios Britanijos piliečiams „gali tekti iš naujo laikyti vairavimo testus tose šalyse“.

Į ES nares vykstantys Jungtinės Karalystės (JK) vairuotojai su savimi taip pat privalės turėti tarptautinius vairuotojo pažymėjimus. Tokių pažymėjimų prireiks ir JK priklausančios Šiaurės Airijos gyventojams, vykstantiems į Airijos Respubliką.

Nepaisant to, kad rengiasi blogiausiam scenarijui, Londonas ir toliau tvirtina, kad tikimybė, jog Didžioji Britanija išstos iš ES nesudariusi jokio susitarimo su Briuseliu, „išlieka maža, turint omenyje bendrus abiejų pusių interesus“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.