Vytautas Grašys pasakė, kokia kontrolė laukia perėjose kalbančiųjų telefonais

Kelių policijos vadovas Vytautas Grašys tikisi, kad Vyriausybės trečiadienį sugriežtintos kelių eismo taisyklės padės sumažinti pėsčiųjų aukų. 

Kelių policija, spaudos konferencija, Vytautas Grašys<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Kelių policija, spaudos konferencija, Vytautas Grašys<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Vytautas Grašys.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Vytautas Grašys.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Lietuvos kelių policijos tarnybos vadas Vytautas Grašys<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Lietuvos kelių policijos tarnybos vadas Vytautas Grašys<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2018-10-03 16:32, atnaujinta 2018-10-03 16:36

Taisyklių pakeitimai nuo šiol draus pėsčiųjų perėjose naudotis mobiliaisiais telefonais ir kitais veiksmais blaškyti dėmesį, vairuotojai privalės praleisti pėsčiuosius dar prieš jiems žengiant į perėją. 

„Turbūt visi sutinkame su tuo, kad pėsčiųjų, kertančių perėjoje kelią, gatvę, dėmesys ne visuomet sutelktas į tai, kaip jie dalyvauja eisme. Bet kurie žingsniai, kurie įpareigoja pėsčiąjį atsakingiau elgtis perėjoje, turėtų būti teigiamai vertinami. Laukiame teigiamų rezultatų. Be abejo, manau, avaringumas turėtų sumažėti“, – BNS sakė Lietuvos kelių policijos tarnybos viršininkas. 

V. Grašys nežada išskirtinio policijos dėmesio stebint, kaip eismo dalyviai laikosi pakeitimų – pasak jo, tam yra ir savivaldybių vaizdo stebėjimo sistemos. 

„Pirmiausia, taisyklės reikalingos visiems eismo dalyviams – pėstiesiems, automobilių vairuotojams, dviratininkams. Po to, galbūt, reikėtų galvoti, kad būtina kontroliuoti, žiūrėti, kaip jų paisoma. Tai – ne vien policijos funkcijos, yra daug techninių galimybių“, – sakė jis. 

Kelių policijos vadovas patvirtino, kad pėstieji, ypač didmiesčiuose, susiduria su kliūtimis, kaip pereiti judrią gatvę net ir esant nereguliuojamai pėsčiųjų perėjai, todėl tikisi, kad naujos priemonės padės problemą išspręsti. 

V. Grašys taip pat pritaria pradedančiųjų vairuotojų leistino greičio didinimui. 

„Manau, kad sutinkame su tuo, kad gerėjant infrastruktūrai, kelių būklei, galima greitį šiek tiek padidinti, juolab, kad tai nėra žymus padidinimas“, – kalbėjo pašnekovas. 

Vyriausybė taip pat numatė draudimą įvažiuoti į perėją, jei už jos yra automobilių grūstis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.