Vairuotojo klausimas įsiutino: kas čia per prašymas?

Artėjant žiemos sezonui vairuotojai pradėjo rūpintis žieminėmis padangomis. Visgi ne visi yra linkę pirkti naują komplektą, o ieško pigesnių būdų, kaip išgyventi vieną sezoną. 

 Vairuotojas socialiniame tinkle teiravosi kolegų, ar buitinėmis priemonėmis pagilintas padangų protektorius – geras sprendimas.<br> „Facebook“, A. Vaitkevičiaus ir D. Umbraso nuotr.
 Vairuotojas socialiniame tinkle teiravosi kolegų, ar buitinėmis priemonėmis pagilintas padangų protektorius – geras sprendimas.<br> „Facebook“, A. Vaitkevičiaus ir D. Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 23, 2018, 10:55 PM

Būtent taupiausiems vairuotojams skirtoje socialinio tinklapio „Facebook“ grupėje „Automobiliai iki 600 eurų“ vienas vyras uždavė netikėtą klausimą: 

„Ar bandėte kas su lituokliu arba kampinių šlifuokliu pagilinti padangų protektorių? Su savomis jau truputį baisu važiuoti – galvoju pataupysiu“, – rašė jis. 

Prie užklausos vyras taip pat pridėjo visiškai plikos padangos nuotrauką. 

Greičiausiai tai tik pokštas, tačiau nemaža dalis internautų jį įvertino rimtai. 

Vieni dalinosi patirtimi, kaip panašiais būdais bandė savarankiškai "restauruoti" padangas. 

Žmonės aiškino, kad tai esą neblogas variantas – sukibimas neva tikrai pagerėja. Visgi yra viena problema – efektas labai trumpas, nes toks protektorius greitai dyla. Be to, pjaustyti padangų negalima ir dėl to, kad padangos karkasas lieka praktiškai neapsaugotas ir maža duobė gali baigtis padangos sprogimu.

Įsijautę internautai vairuotojui taip pat siūlė protektorių nusipiešti su spalvikliu, o dėl geresnio sukibimo į padangą prisukinėti varžtų. 

Visgi rimtai nusiteikę kolegos piktinosi tokiais vyro planais ir svarstė, kad jam tai liūdnai baigsis. Atsirado ir tokių, kurie reikalavo tuojau pat atimti iš jo vairuotojo pažymėjimą ir automobilį. 

Saugaus eismo specialistai pažymi, kad renkantis padangas nereikėtų taupyti. Primename, kad taisyklėse įrašytas minimalus žieminių padangų protektoriaus gylis – 3 milimetrai.

Visgi patariama jas keisti dar nepasiekus šios ribos. Ir jokiu būdu nesugalvokite pjaustyti ir taip sudėvėtų padangų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.