Namo gyventojus suerzino naujas ženklas: privilegija ar būtinybė?

„Kur tai matyta? Neįgaliųjų mašinoms skirtos dvi vietos, o nuolat stovi tik viena“, – dėl sumažėjusios automobilių aikštelės prie L.Giros gatvės 78-ojo daugiabučio piktinosi jame gyvenanti Adelė.

Kelio ženklas prie L.Giros gatvės 78-ojo namo atsirado prieš kelias dienas.
Kelio ženklas prie L.Giros gatvės 78-ojo namo atsirado prieš kelias dienas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 28, 2018, 8:50 PM

Prieš kelias dienas prie L.Giros gatvės 78-ojo namo atsirado kelio ženklas, nurodantis, kad 15 metrų aikštelės skiriama neįgaliųjų automobiliams.

Tokioje atkarpoje gali tilpti du, o iš bėdos – ir trys automobiliai. Tačiau neįgaliesiems skirtose vietose ne tik Adelė, bet ir kiti gyventojai pastebi tik šiame daugiabutyje gyvenančio S.Č. mašiną.

99-osios daugiabučių namų bendrijos „Fabija“ pirmininkė Pranciška Lukoševičiūtė patvirtino, kad S.Č. buvo vienas iš dviejų gyventojų, kurie parašė prašymą dėl neįgaliesiems skirtų vietų transporto priemonėms.

„Prašymus gyventojai rašė dar balandžio mėnesį. Savivaldybė manęs dar klausė, ar iš tiesų ženklo reikia“, – prisiminė P.Lukoševičiūtė.

Anot jos, žmonės įpratę skųstis nepagalvodami, kad neįgaliajam sunku nueiti iki automobilio, ypač kai jis stovi toli nuo namų.

Pirmininkė patvirtino, kad daugiabutyje gyvena du neįgalieji.

Tačiau ji nežino, kodėl aikštelės atkarpoje užimta tik viena vieta.

Kad dvi neįgaliųjų stovėjimo vietos prie L.Giros gatvės 78-ojo namo buvo pažymėtos šiame name gyvenančių vilniečių, turinčių negalią, prašymu, patvirtino ir savivaldybės Eismo valdymo poskyrio vedėjas Eduardas Garbovskis.

Tam, kad šios vietos būtų pažymėtos, pritarė ir gyvenamojo namo bendrija.

E.Garbovskis tvirtino, kad savivaldybė neįgaliųjų stovėjimo vietas žymi atsižvelgdama į gautus neįgaliųjų ar jų atstovų prašymus.

„Prašymai yra tenkinami, jei neįgalus asmuo turi teisę naudoti skiriamąjį ženklą „Neįgalusis“ ar jam išduota neįgalių asmenų automobilių statymo kortelė, taip pat jei neįgalus asmuo yra deklaravęs gyvenamąją vietą name“, – aiškino E.Garbovskis.

Kasmet prie daugiabučių namų pažymima apie 50–60 neįgaliųjų stovėjimo vietų. („Sostinė“)

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.