Palangos bėdos nesibaigia: įvažiuojančius vairuotojus pasitinka tamsa

Beveik baigta rekonstruoti įvažiavimo į Palangą Kretingos gatvė sutemus skendi tamsoje. Rangovai, kurie žadėjo iki lapkričio vidurio pabaigti visus darbus, iki šiol dar neturi gatvės apšvietimo stulpų.

Sutemus įvažiavimą į Palangą dabar apšviečia tik automobilių žibintai.
Sutemus įvažiavimą į Palangą dabar apšviečia tik automobilių žibintai.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 24, 2018, 3:00 PM, atnaujinta Nov 24, 2018, 6:42 PM

Įvažiavimo į Palangą rekonstrukcijos užsakovei Lietuvos automobilių kelių direkcijai spartų darbą žadėjusią rangovę – Gargždų bendrovę „Hidrostatyba“ – ir toliau persekioja nesėkmės.

Pagal susitarimą rugsėjo pabaigoje gatvės rekonstrukciją turėję baigti kelininkai dėl ginčų su užsakovais darbus užtempė į vėlų rudenį.

Rekonstruojama gatve kasdien važinėjantys palangiškiai ir prie jūros atvykstantys poilsiautojai asfaltavimo darbų pabaigos sulaukė tik įpusėjus lapkričiui.

Tačiau vis labiau ilgėjant tamsiajam paros metui gyventojai pastebėjo, kad baigiama rekonstruoti gatvė skendi tamsoje.

Sutemus įvažiavimas į kurortą labiau primena užmiesčio kelią, kuriame ypač nesaugiai jaučiasi per pažymėtas perėjas gatvę kertantys pėstieji.

Bendrovės „Hidrostatyba“ projektų direktorius Gediminas Zumaras palangiškiams ir miesto svečiams nieko paguodžiančio pasakyti negali – gatvę žadama apšviesti tik iki gruodžio 15 dienos: „Dėl tiekėjų kaltės įstrigo Prancūzijoje pagamintų apšvietimo stulpų atvežimas. Apie 100 stulpų Lietuvoje sulaukti tikimasi gruodžio pradžioje. Dar iki poros savaičių užtruks jų montavimas ir prijungimas.“

Anot jo, stulpus gaminti buvo užsakyta tik po to, kai spalio pabaigoje buvo baigti gatvės elektros tiekimo darbai.

Palangiškiai pradėjo įtarinėti, jog rangovas, kuriam priklauso valstybinei komisijai nepateiktas vertinti objektas, apšviesti gatvės neskuba specialiai, kad, be skaičiuojamų baudų už vėlavimą, nereiktų išlaidauti ir už elektros energiją.

Rekonstruotos gatvės apšvietimo sistemą perimsiantys kurorto komunalininkai apskaičiavo, kad per lapkritį ir pusę gruodžio gatvės apšvietimas rangovui būtų atsiėjęs beveik pusantro tūkstančio eurų.

Šiuos pasvarstymus G.Zumaras pavadino prasimanymu.

Anot jo, tokia suma yra pernelyg menka milijonais eurų skaičiuojamoje gatvės rekonstrukcijos sąmatoje.

Be to, net įrengus gatvės apšvietimą rangovui nėra privaloma jos apšviesti, kol visi darbai objekte oficialiai nėra baigti.

Dar beveik mėnesį liksiančioje neapšviestoje gatvėje pėsčiųjų saugumas kelia nerimą ir Palangos mero pavaduotojui ir miesto Eismo saugumo komisijos pirmininkui Rimantui Mikalkėnui: „Buvome pasikvietę rangovus ir kalbėjomės dėl gatvės rekonstrukcijos keliamų problemų.

Pabaigti kloti trinkeles ir sutvarkyti aplinką jie žada iki gruodžio mėnesio, tačiau gatvės apšvietimo įrengimas dar užtruks.

Susitarėme, kad šią savaitę jie bent ties pėsčiųjų perėjomis įrengs laikinus kryptinius šviestuvus.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.