Alkoblokų montavimas automobiliuose atskleidė netikėtą įvaizdžio problemą

Pradėjus naudoti alkoblokus – variklio užvedimą blokuojančius alkotesterius, amerikiečių vairuotojai susidūrė su netikėta įvaizdžio problema.

 Žmonės, kurių automobiliuose buvo įrengti alkoblokai jautėsi nejaukiai priimdami keleivius.<br> Organizatorių nuotr.
 Žmonės, kurių automobiliuose buvo įrengti alkoblokai jautėsi nejaukiai priimdami keleivius.<br> Organizatorių nuotr.
Amerikiečiai sukūrė įdėklus, kurių dizainas primena vienkartinį kavos puodelį ar gaiviojo gėrimo skardinę.<br> Organizatorių nuotr.
Amerikiečiai sukūrė įdėklus, kurių dizainas primena vienkartinį kavos puodelį ar gaiviojo gėrimo skardinę.<br> Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2018-12-04 11:14

Matydami tokį įrenginį žmonės galėjo blogai pagalvoti apie savo kolegą ar kaimyną, nepatogiai jautėsi ir pats savininkas, net jei alkobloką naudodavo prevencijos tikslais. 

Sprendimas buvo rastas greitai: amerikiečiai sukūrė įdėklus, kurių dizainas primena vienkartinį kavos puodelį ar gaiviojo gėrimo skardinę. 

Europoje alkoblokų gamintojai surado kitą sprendimą. Pavyzdžiui, kaip visada racionalūs, vokiečių alkotesterių konstruktoriai tiesiog perkėlė pūtimo antgalį į galinę prietaiso sienelę ir alkotesteris tapo panašus į mobilųjį telefoną. 

Alkoblokai

Pasakojimas apie maskuojančius įdėklus – tai tik linksmoji istorijos dalis. Atsakymas į klausimą apie alkotesterių laikymą ar nelaikymą automobilio salone yra nesusijęs su alkotesterio dizainu ar vairuotojo reputacija. 

Svarbiau yra aplinkos temperatūra, kurioje laikomas alkotesteris ir kurioje atliekamas blaivumo patikrinimas. 

Dėl alkotesterių, kurie yra alkoblokų sudedamoji dalis, laikymo automobilio salone klausimų nekyla. 

Geriausias technines charakteristikas turinčių alkoblokų darbo temperatūra yra nuo -45 iki +85 laipsnių, todėl matomoje, vairuotojui patogioje vietoje pritvirtintas alkotesteris veikia be sutrikimų ir žiemą, ir karštą vasaros dieną.

Asmeniniam naudojimui skirti alkotesteriai

Laikyti asmeninius alkotesterius patariama ne automobilyje, o vairuotojo kišenėje ar rankinėje. 

Asmeniniai alkotesteriai nėra skirti naudoti šaltyje, jų darbinė temperatūra dažniausiai yra nuo +5 iki +40 laipsnių, o laikymo temperatūra negali būti žemesnė nei 0 laipsnių. 

Taigi, ištisus metus laikyti asmeniniam pasitikrinimui skirtą alkotesterį automobilio daiktų dėtuvėje – blogas sumanymas. 

Profesionalūs alkotesteriai

Profesionaliam naudojimui skirti rankiniai alkotesteriai veikia plačiame temperatūros diapazone, juos galima naudoti ne tik patalpose ar lauke, bet ir laikyti automobilyje. 

Bendrovės „Alkotesteris“ vadovo Mariaus Anusausko teigimu, kai kurie darbui atšiauriose sąlygose skirti alkotesteriai naudoja vidinius jutiklių šildytuvus. Tokie prietaisai veikia net ir labai žemoje temperatūroje. 

„Pavyzdžiui, vieno populiariausių, policijos ir darbdavių naudojamo alkotesterio „Dräger Alcotest 7510“ darbo temperatūros intervalas yra nuo -10 iki +50 laipsnių. 

Į šaltį iš automobilio ar patalpų išneštas alkotesteris galės būti naudojamas tol, kol atvės iki žemesnės, nei leidžiama darbinė temperatūra, o dar žemesnėje temperatūroje alkotesteris tiesiog neleis atlikti blaivumo testo“, – sako M. Anusauskas.

Darbinės temperatūros nereiktų painioti su šio prietaiso saugojimo temperatūra, kuri yra nuo -20 iki +70 laipsnių, taigi, esant tokiai temperatūrai, alkotesterį drąsiai galima laikyti automobilio salone.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.