Kodėl moterys automobilio priežiūrai žiemą išleidžia mažiau negu vyrai?

Nors kelininkus žiema dažnai užklumpa nepasiruošusius, vairuotojai tokių nemalonumų stengiasi išvengti. 

O svarbiausi darbai ruošiantis žiemai – įsigyti ledo gremžtuką, šluotelę ir įsipilti žemai temperatūrai tinkantį langų valiklį.<br> 123rf.com nuotr.
O svarbiausi darbai ruošiantis žiemai – įsigyti ledo gremžtuką, šluotelę ir įsipilti žemai temperatūrai tinkantį langų valiklį.<br> 123rf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 4, 2018, 12:33 PM

Visuomenės nuomonės tyrimų bendrovės „Baltijos tyrimai“ vykdyta gyventojų apklausa atskleidė, kad techniniam transporto priemonės paruošimui prieš didžiuosius šalčius vairuotojai netaupo – vidutiniškai ketina išleisti apie 190 eurų. 

Skiria daug dėmesio

Beveik 40 proc. apklausos dalyvių kaip vieną svarbiausių pasiruošimo žiemai darbų išskyrė žieminių padangų įsigijimą bei montavimą.   

Ketvirtadalis respondentų ketina vykti į servisą ir atlikti automobilio techninę apžiūrą, penktadalis vairuotojų prieš žiemą planuoja keisti akumuliatorių, o septintadalis – keisti pakaitinimo žvakes.

Automobilių ekspertas Artūras Pakėnas įsitikinęs, kad laiku suplanavus transporto priemonės paruošimo žiemai darbus, galima ne tik sutaupyti, bet ir ramiai bei saugiai pravažinėti šaltąjį sezoną. 

„Pastebima, kad nusprendus pasikeisti automobilio padangas, vairuotojai kartu patikrina ir bendrą automobilio būseną – pakabą, stabdžių trinkeles, taip pat pasidomi automobilio akumuliatoriaus būsena. 

O svarbiausi darbai ruošiantis šaltajam sezonui – įsigyti ledo gremžtuką, šluotelę ir įsipilti žemai temperatūrai tinkantį langų valiklį“, – patirtimi dalinasi ekspertas.

Moterys – taupesnės

Apklausos metu paaiškėjo, kad vyrai automobilio paruošimui žiemai vidutiniškai ketina skirti apie 210 eurų, o moterys – apie 160 eurų.   

Ekspertų teigimu, vyrai linkę išleisti daugiau, nes yra įsitikinę, kad daug ką keisti reikia iš pagrindų. 

Tuo metu didžioji dalis moterų šiuo klausimu pasikliauja automobilių servisų darbuotojais, kurie tiksliai įvardija, į ką jau vertėtų investuoti, o ką galima atidėti kitiems metams.   

Pastebima ir tai, kad respondentai su didesnėmis pajamomis – iki 1000 eurų per mėnesį – bei vyresni nei 30 metų apklaustieji linkę kasmet tinkamai pasiruošti žiemos keliams ir orams. 

Dėvėtas detales dažniau renkasi vyresni nei 50 metų žmonės, respondentai su mažiausiomis pajamomis per mėnesį (iki 600 eurų), pensininkai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.