Šventiniai eismo pakeitimai: ką reikia žinoti Kauno vairuotojams

Įžiebus pagrindinę miesto eglę Rotušės aikštėje ir jos prieigose pasikeitė eismo tvarka. Miesto savivaldybė pranešė, kad koreguojant eismą remtasi sėkminga kelerių praėjusių metų patirtimi.

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 22, 2018, 10:24 AM

„Įžiebus eglę iki Trijų karalių šventės eismas Rotušės aikštėje organizuojamas tik išorine aikštės dalimi“, – teigė Kauno savivaldybės Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vadovas Paulius Keras.

Rotušės aikštėje eismas bus leidžiamas tik išorine aikštės dalimi nuo Muitinės gatvės link A.Jakšto gatvės. A.Jakšto gatvėje eismas taip pat organizuojamas tik viena kryptimi – nuo Rotušės aikštės.

Eismas į M.Valančiaus gatvę irgi ribojamas. Į šią gatvę gali patekti tik gyventojai ir aptarnaujantis transportas.

„Kad šventiniu laikotarpiu išlaikytume puikią nuotaiką, išvengtume eismo spūsčių ir automobilio statymo problemų, siūlome į šventinius renginius atvykti viešuoju transportu. Jei vis dėlto nuspręsite vykti savo automobiliu, per šventinius renginius siūlome juos palikti atokiau nuo senamiesčio esančiose automobilių stovėjimo aikštelėse Jonavos, E.Ožeškienės gatvėse, šalia Aleksoto tilto“, – sakė P.Keras.

Vairuotojai senamiesčio zonoje raginami laikytis Kelių eismo taisyklių. M.Daukšos, Muitinės, Kumelių ir L.Zamenhofo gatvių sankryžoje bei Rotušės aikštėje įrengti kelių eismo ženklai „Gyvenamoji zona“.

„Vairuotojai turėtų atkreipti dėmesį į tai, kad gyvenamojoje zonoje leidžiamas ne didesnis nei 20 kilometrų per valandą greitis. Taip pat pėstieji įgyja pirmumą automobilių atžvilgiu, tačiau jie neturi trukdyti automobilių eismui. Vairuotojų prašome ypatingo atidumo ir dėmesio visu šventiniu laikotarpiu“, – teigė P.Keras. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.