Didvyriškas lietuvio poelgis Ispanijoje – ryžtingu veiksmu svarbią akimirką išgelbėjo gyvybę

Lietuvos policijos ir partnerių skatinimai vairuotojams būti pavyzdingais bei rūpintis kitais eismo dalyviais jau duoda vaisių ir už šalies ribų. Išvydęs avarijoje nukentėjusį žmogų lietuvis nė akimirkos nedvejojo – staigiai suteikė jam būtiną pagalbą ir taip išsaugojo gyvybę. 

 Pravažiuodamas į avariją patekusį automobilį lietuvis nesudvejojo – nubėgo suteikti jam pagalbos.<br> Švarus vairuotojas nuotr.
 Pravažiuodamas į avariją patekusį automobilį lietuvis nesudvejojo – nubėgo suteikti jam pagalbos.<br> Švarus vairuotojas nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 24, 2019, 12:28 PM, atnaujinta Jan 24, 2019, 12:37 PM

„Švarus vairuotojas“ iniciatyvos autoriai ketvirtadienį, sausio 24 dieną, sulaukė laiško iš vairuotojo Giedriaus, kuris gruodžio mėnesį dalyvavo akcijoje ir pasižymėjo kaip pavyzdingas bei saugumui neabejingas eismo dalyvis. 

Lietuvis rašė, kad būdamas Ispanijoje prisidėjo ir prie Europos kelių saugumo. 

„Šiandien beveik prieš mano akis, turbūt prieš kokias tris sekundes įvyko avarija. Nemačiau esminių aplinkybių, tik daug dūmų ir priešais stabdančias transporto priemones. 

Supratau, kad kelyje įvyko nelaimė – priekyje buvo išbarstyta daug automobilių detalių. 

Pravažiuodamas pamačiau, kad vairuotojas be sąmones. Sustojau ir bėgau padėti. Žinau, kad geriau tokiu atveju vairuotojo neliesti kol neatvyks specialistai, nes galima dar labiau patekti. 

Pulsas buvo, kvėpavimas dažnas, bet ritmingas, tačiau, buvo atvira žaizda ir kraujavimas galvoje. Teko stabdyti kraujavimą, o aplinkiniai iškvietė pagalbą. 

Policija atvyko maždaug po 5, gelbėtojai – po 10 minučių. Visą ta laiką laikiau užspaudęs žaizdą, kol žmogaus iš manęs neperėmė gelbėtojai, kurie viskuo rūpinosi toliau. 

Žmogus išgelbėtas. Eismo aplinkybes tiriamos“, – rašė vyras. 

„Švarus vairuotojas“ iniciatyvos autorių teigimu, tai puikus pavyzdys, kad tik bendromis pastangomis galima kurti saugų eismą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.