Kauno parkomatai vairuotojams kelia abejonių

Nuo 2019-ųjų pradžios vairuotojai Kaune gali dar vienu nauju būdu sumokėti rinkliavą už automobilio stovėjimą miesto gatvėse, kai užmiršta tai padaryti laiku ir randa už valytuvo užkištą kontrolierių pranešimą.

Apmokant rinkliavą pagal gautą pranešimą parkomate pakanka atlikti kelis nesudėtingus veiksmus. Visa procedūra užtrunka minutę ar dar trumpiau.
Apmokant rinkliavą pagal gautą pranešimą parkomate pakanka atlikti kelis nesudėtingus veiksmus. Visa procedūra užtrunka minutę ar dar trumpiau.
G.Bitvinsko nuotr.
G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Algis Juraitis

Feb 25, 2019, 6:55 AM

„Sumokėti rinkliavą galima visuose Kaune veikiančiuose parkomatuose, o ši procedūra užtrunka minutę ar dar trumpiau“, – aiškino rinkliavą už automobilių stovėjimą Kauno gatvėse renkančios biudžetinės įstaigos „Parkavimas Kaune“ direktorius Justas Limanauskas.

Pasak jo, priėjus prie naujų parkomatų vairuotojams kartais vis dar kyla abejonių, ar prietaisas veikia. Parkomato ekranas nešviečia, nes taupoma akumuliatorių energija.

Aktyvinti ekraną reikia paspaudus greta jo esantį mygtuką, kurį žymi raudona rodyklė, tuomet ekrane spustelėti užrašą „Mokėti“ ir surinkti transporto priemonės valstybinį numerį.

Jeigu vairuotojas tiesiog nori sumokėti už transporto priemonės stovėjimą, reikia rinktis langelį su užrašu „Mokėti už parkavimą“. Kai vairuotojas yra gavęs pranešimą apie nesumokėtą ar netinkamai sumokėtą rinkliavą, jis turi rinktis langelį „Mokėjimas pagal pranešimą“.

Tuomet parkomato ekrane reikia surinkti šešių skaitmenų numerį, kuris nurodytas pranešimo viršuje.

„Surinkus numerį sistema kelias sekundes tikrina, ar toks pranešimas yra užfiksuotas“, – kalbėjo J.Limanauskas.

Vairuotojui belieka pasirinkti apmokėjimo būdą – sumokėti rinkliavą galima monetomis arba bekontakte mokėjimo kortele.

Pasirinkus tokį mokėjimo būdą parkomato ekrane iškart parodoma rinkliavos suma.

„Toks rinkliavos mokėjimo būdas pagal gautą pranešimą labai paprastas ir padeda vairuotojams taupyti laiką“, – kalbėjo biudžetinės įstaigos „Parkavimas Kaune“ direktorius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.