Pareigūnai užfiksavo: daugybė vairuotojų nežino, kad teisės prarandamos ir už tokį lenkimą

Su nežymėtu automobiliu dirbę Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai užfiksavo ir paviešino keletą lenkimų, kokius keliuose galima pamatyti kasdien, o daugybė vairuotojų net nesuvokia, kad taip lenkti draudžiama.

 Ekrano nuotr.
 Ekrano nuotr.
 Ekrano nuotr.
 Ekrano nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Feb 25, 2019, 5:30 PM, atnaujinta Feb 25, 2019, 6:05 PM

Įraše matyti, kad visureigis ima lenkti pareigūnų automobilį dar neprasidėjus ištisinei linijai. Atrodo, tokioje vietoje lenkti nedraudžiama, bet vairuotojas lenkimą baigė ištisinei linijai jau prasidėjus, o tai - jau KET pažeidimas.

Įraše užfiksuotas antrasis vairuotojas pasielgė taip pat. Kai jis pradėjo lenkimo manevrą, linija dar nebuvo ištisinė, bet grįžti į savo juostą vairuotojas laiku nespėjo.

Abu šie manevrai užfiksuoti prie sankryžų. Pagal kelių eismo taisykles, lenkti sankryžose yra draudžiama, o lenkimu laikomas visas manevras iki pat lenkimo pabaigos. Įraše matyti ir kitokių lenkimų, kurių dalis vyko leidžiamoje, o dalis draudžiamoje zonoje.

Tačiau jei norite aplenkti kitą automobilį, būtina apgalvoti, ar spėsite baigti visą lenkimą ir grįžti į savo eismo juostą iki prasidedant ištisinei linijai.

Lenkimas vietose, kuriose pagal KET draudžiama lenkti, reiškia net 170-230 eurų siekiančią baudą ir atimama teisė vairuoti 3-6 mėnesius. 

Daugybė pažeidimų

Tauragės pareigūnai ir toliau aktyviai vykdo prevencinę priemonę, kurios tikslas fiksuoti vairuotojus, kurie nesilaiko kelių eismo taisyklių reikalavimų keliuose. Priemonių metu patruliuojama policijos skiriamaisiais ženklais nežymėtais automobiliais.

Prevencinė priemonė vykdoma visą vasario mėnesį, atsižvelgiant į avaringiausias vietas bei vietose kur labiausiai tikėtini pažeidimai. 

Trečios savaitės statistika rodo, kad vykdant aktyviai prevencinę priemonę nuo vasario 18 d. iki vasario 24 d. buvo užfiksuota: 59 lenkimai per sankryžą, 6 lenkimai per ištisinę juostą ir net 100 vairuotojų, kurie viršijo leistiną greitį. 

Policijos pareigūnai, siekdami kuo efektyviau įgyvendinti eismo saugumo užtikrinimo priemones ir toliau tikslingai rengs priemones visoje Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato aptarnaujamoje teritorijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.