Nepadorų gestą pareigūnui parodžiusi vairuotoja teisme pasiekė triuškinančią pergalę

Pareigūnui parodytas nepadorus gestas daugelyje šalių baigsis mažų mažiausiai įspėjimu. Šiek tiek kitokia situacija yra JAV, kur teismas paskelbė, kad teisę policijai rodyti vidurinįjį pirštą gina konstitucija.

 JAV teismas paskelbė, kad nepadorų gestą pareigūnui parodžiusi moteris taip tik pasinaudojo savo teise laisvai reikšti nuomonę.<br> 123rf.com nuotr.
 JAV teismas paskelbė, kad nepadorų gestą pareigūnui parodžiusi moteris taip tik pasinaudojo savo teise laisvai reikšti nuomonę.<br> 123rf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-03-30 23:58

Neįvertino geranoriškumo

Kaip rašo portalas npr.org, visa istorija prasidėjo dar 2017 metais, kai Mičinago valstijos gyventoja Debra Cruise-Gulyas buvo sustabdyta už greičio viršijimą. 

Gerai nusiteikęs policininkas skyrė moteriai švelnesnę bausmę už kitokį pažeidimą, tačiau neįvertinusi jo geranoriškumo moteris pasielgė ne itin mandagiai. 

Teismo nutartyje buvo rašoma, kad vairuotoja pareigūnui Matthew Minardui parodė visiems puikiai žinomą gestą, kai matomas tik vienas iš penkių pirštų.  

Kaip ir galima tikėtis, policininkui tai nelabai patiko, todėl sustabdęs D. Cruise-Gulyas jis surašė naują protokolą už greičio viršijimą. 

Tik išreiškė savo nuomonę

Moteris kreipėsi į teismą, kur pareiškė, kad konstitucija gina jos teisę rodyti pareigūnams nepadorius gestus, kada jai patinka. 

Neseniai paskelbtoje nutartyje apeliacinis teismas tam pritarė. 

Teisėjas Jeffrey Suttonas pažymėjo, kad nors nepadorus gestas rodo kultūros stygių, toks elgesys nėra neteisėtas, todėl už tai bausti negalima. 

Leidęs moteriai važiuoti toliau pareigūnas ją vėl galėjo sutabdyti tik turėdamas tam teisėtą priežastį. Be to sulaikymas buvo neteisėtas, o pilietės teisės – pažeistos. 

Teismo nutartyje rašomą, kad D. Cruise-Gulyas nepadarė nusižengimo, kuriuos galima būtų pateisinti antrąjį sustabdymą. Moteris tiesiog pasinaudojo teise laisvai reikšti nuomonę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.