Elektromobilių lenktynių nugalėtojams – originalūs ir vertingi prizai

Elektromobilių varžybų „Charge it on! Vilnius – Palanga“ nugalėtojai ir prizininkai paaiškės gegužės 3-osios vakarą, o jiems skirti trofėjai jau laukia laureatų.

 Abiejų klasių nugalėtojai ir prizininkai gaus vandens srove iš aliuminio išpjautus skirtingų dydžių elektromobilių simbolius.<br> Organizatorių nuotr.
 Abiejų klasių nugalėtojai ir prizininkai gaus vandens srove iš aliuminio išpjautus skirtingų dydžių elektromobilių simbolius.<br> Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 30, 2019, 11:12 AM

„Šios vienintelės Lietuvoje, o kartu ir Baltijos šalyse, lenktynės – jau penktosios. Tai pirmas renginio jubiliejus, – sako pagrindinis idėjos autorius ir renginio organizatorius Darius Grinbergas

– Ta proga nugalėtojams ir prizininkams pagaminti originalūs prizai, ilgam priminsiantys varžybų aistras ir laimėjimo džiaugsmą“.

Kam jie atiteks, dar nežinia, tačiau organizatoriai atskleidė, dėl ko bus kovojama.

Simboliai iš aliuminio

Pagrindinių prizų, kuriais šį penktadienį bus pagerbti varžybų abiejų klasių nugalėtojai ir prizininkai, gamyba buvo patikėta „Technical Insulation Services“ meistrams. 

Varžybų nugalėtojams atiteksiantys unikalūs pagrindiniai prizai – vandens srove iš aliuminio išpjauti skirtingų dydžių elektromobilio simboliai. 

Varžybų nugalėtojams bus įteikti 420x300 mm dydžio apdovanojimai, o prizininkams – kiek mažesni.

„Neabejoju, kad žymiai maloniau šiuos prizus gauti, nei juos gaminti, - sako prizų kūrėjas, įmonės inžinierius Vytautas Vitkauskas. 

– Tai darbui imli kūryba reikalaujanti nemažai kruopštaus rankų triūso, tačiau varžybų trofėjai atrodo tikrai patraukliai ir, neabejoju, bus geidžiami“.

Įmonės pagrindinė veikla – ventiliacinės sistemos ir įvairių smulkių ir vidutinių metalo konstrukcijų gamyba iš juodo, nerūdijančio plienų ir spalvotų metalų, tačiau radę galimybių meistrai kartais neatsisako padirbėti ir prie tokių užsakymų, kaip šiuo atveju prizų gamyba.

Dovanos įkrovimo stotelę

Neeilinę dovaną varžybų nugalėtojams paruošė ir elektros tinklų, elektrifikacijos produktų, pramonės automatizavimo, robotų ir pavarų novatoriškų technologijų kompanija ABB, savo  veiklą Lietuvoje pradėjusi 1992 metais. 

Greičiausią ekipažą ji pradžiugins elektromobilių įkrovimo stotele „EV Lunic B“, puikiai tinkančia namams ar biurui. 

„Solitek“ – saulės modulių gamintojas Vilniuje, visoje šalyje įrenginėjantis saulės elektrines, specialiu prizu apdovanos ekonomiškiausiąjį ir taip labai ekonomiškų varžybų ekipažą. 

Mažmeninės buities technikos ir elektronikos prekybos kompanija „Technorama“ specialiu savo prizu pagerbs varžybų elektromobiliais iki 50 kWh klasės nugalėtojus. 

Prizai – ne tik nugalėtojams

„Technorama“ finiše Palangoje įrengs ir bandymų vietą, kur kiekvienas atėjęs žiūrovas galės išbandyti naujausius elektrinius paspirtukus ir čia pat palyginti jų savybes.

„Charge it on! Vilnius – Palanga“ – tai ne varžybos dėl kiekvienos sekundės. 

Tai ir savotiška atrakcija, žavinti praeivius, patraukli besidomintiems šia neabejotinai ateities transporto rūšimi. 

Bendrovės „Fakto auto“ įsteigta taurė artistiškiausiam ekipažui – akivaizdus liudijimas, kad šios varžybos bus tikrai spalvingos.

Apmaudžiausia vieta – šalia nugalėtojų pakylos. 

Idant užėmę ketvirtąją vietą pernelyg nenusimintų, „Eco Driving“ abiejų klasių dalyviams, užėmusiems ketvirtąsias vietas, skiria specialias dovanas.   

„Tai efektyvaus vairavimo mokymai. 

Per pusantros valandos kartu su patyrusiu treneriu mokymų dalyvis pakoreguos savo vairavimo stilių ir atras neišnaudojamus rezervus vairuoti ne tik ekonomiškiau, bet ir saugiau. 

O kitąmet finišuos gal ir pirmas!“ – sako „Eco Driving“ atstovė Vaida Balčiūnienė. 

Nepamiršo ir vaikų

Daugiausia prizų penktadienį iš Palangos išsiveš mažieji „Ergo“ vaikų elektromobilių lenktynių dalyviai. 

Berniukai ir mergaitės specialiai įrengtoje traukos ir slalomo trasose rungsis dėl geriausio vaikiško elektromobilio vairuotojo titulo ir gausių prizų, kurios įsteigė draudimo kompanija.

„Ergo“ taip pat apdraus visus vaikų elektromobilių varžybų dalyvius civilinės atsakomybės draudimu. 

Į vaikų elektromobilių varžybas, kurios vyks gegužės 3 dieną nuo 16 iki 19 val. Jūratės ir Kastyčio skvere Palangoje galima registruotis puslapyje minidrag.lt.

Dovanėles visiems dalyviams paskyrė ir Lietuvos automobilių kelių direkcija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.