Alytiškiai pasipiktinę: dėl asfalto kelininkai grasina nukirsti gražiausias egles

Alytaus centre esančioje Geležinkelio gatvėje vyksta paruošiamieji gatvės asfaltavimo darbai. Gyventojai džiaugiasi pokyčiais, bet piktinasi, kad bus nukirstos trys didžiulės eglės.

Geležinkelio gatvės gyventojai nenori, kad būtų nukirstos šios trys eglės.<br> alytusplius.lt ir J. Stacevičiaus nuotr.
Geležinkelio gatvės gyventojai nenori, kad būtų nukirstos šios trys eglės.<br> alytusplius.lt ir J. Stacevičiaus nuotr.
Geležinkelio gatvės gyventojai nenori, kad būtų nukirstos šios trys eglės.<br> alytusplius.lt nuotr.
Geležinkelio gatvės gyventojai nenori, kad būtų nukirstos šios trys eglės.<br> alytusplius.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

May 21, 2019, 4:12 PM

Trys didelės eglės auga Geležinkelio gatvėje prie alytiškio Algio ir jo kaimyno Vido sklypų. Vyrai niekaip nesupranta, kodėl nutarta nukirsti gražius medžius, kurie niekam netrukdo.

Pasisakė prieš kirtimą

Projekte numatytas asfaltuojamos gatvės plotis – 5,5 metro ir pusantro metro šaligatvis. O eglės nuo ribos, ties kuria baigiasi šaligatvis, yra nutolusios dar apie metrą, rašo alytusplius.lt.

„Čia kauniečiai projektavo. Pas save medžius išpjovė, dabar ir pas mus nori išpjauti. Kam reikia naikinti tai, kas puošia miestą?“ – piktinosi Algis.

Kitas Geležinkelio gatvės gyventojas Vidas sakė, kad vienais metais buvo sulaukęs savivaldybės atstovo, kuris teiravosi, kam priklauso eglė, mat norėjo ją nukirsti ir papuošti Rotušės aikštėje prieš didžiąsias metų šventes.

Tačiau vyras nesutiko ir eglės kirsti neleido.

Geležinkelio gatvės rekonstravimo projektas buvo viešinamas, o gatvės gyventojai buvo pakviesti į susirinkimą. Tiek Algis, tiek Vidas susirinkime dalyvavo ir jame taip pat pasisakė prieš eglių kirtimą.

Trukdo projektui

Tačiau iš projektuotojų „Sweco Lietuva“ jie sulaukė atsakymo, kad iš viso Geležinkelio gatvėje planuojama pašalinti 9 medžius, kurie trukdo projektiniams sprendiniams įgyvendinti.

Esą eglės auga ant būsimos suprojektuotos važiuojamosios gatvės dalies, jų šaknys gali iškelti paklotą naują dangą, todėl medžius reikia pašalinti.

Alytaus miesto savivaldybės Aplinkos apsaugos skyriaus vedėja Vida Mačernienė teigė, kad metras nuo kamieno iki šaligatvio nėra tiek jau daug ir pasitaiko atvejų, kai medžiai pradeda virsti statybų metu.

„Jeigu projekte yra numatytas medžių kirtimas ir projektas yra suderintas su miesto savivaldybe, Aplinkos apsaugos skyrius duoda leidimą kirsti medžius“, – teigė V.Mačernienė.

Tikisi išsaugoti

Vis dėlto alytiškiai įsitikinę, kad medžius išsaugoti tikrai galima, tam yra ir specialios techninės priemonės, kurių imantis palikti medžiai nekeltų jokios grėsmės asfalto dangai.

Medžius išsaugoti norintys gyventojai dėl Geležinkelio gatvėje augančių eglių ketina kreiptis į miesto merą, tarybos narius ir aplinkosaugininkus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.