Vairuotojus ėmė šantažuoti įžūlūs sukčiai – palieka siurprizą ir prašo išpirkos

Rusijoje sparčiai plinta naujas vairuotojų šantažavimo būdas, kuriuo naudojasi jauni viešosios tvarkos drumstėjai. Ant ratlankių jie užkabina kodines spynas, o už jų atrakinimą reikalauja išpirkos.

 Vairuotojui pranešama, kad jis tapo naujos kodinės spynos savininku ir už tai turi sumokėti 2500 rublių (35 eurus).<br> Facebook.com/Siniye Vedorki nuotr.
 Vairuotojui pranešama, kad jis tapo naujos kodinės spynos savininku ir už tai turi sumokėti 2500 rublių (35 eurus).<br> Facebook.com/Siniye Vedorki nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 2, 2019, 10:27 PM

Vieną iš daugybės tokių atvejų socialiniame tinklapyje „Facebook“ pademonstravo bendruomenės „Siniye Vedorki“ (liet. „Mėlynieji kibirėliai“) narys Aleksandras Landa. 

Siūlo spyną nusipirkti

Sankt Peterburgo gyventojas pasidalino ant lengvųjų lydinių ratlankio pakabintos spynos ir pridėto raštelio nuotraukomis. 

Pastarąjį palikę jaunuoliai rašė, kad vairuotojas tapo laimingu naujos kodinės spynos savininku, tačiau ji jam kainuos papildomus 2500 rublių (35 eurus). 

Toliau ironizuodami jie rašė, kad užbaigti įsigijimą galima parašius trumpąją žinutę nurodytu telefono numeriu. 

Vairuotojui jaunieji akiplėšos taip pat patarė nevažiuoti su automobiliu, kol spyna nenuimta. 

Jie įspėjo, kad su tokiu svetimkūniu kyla rizika pažeisti ratlankį ir stabdžių apkabą. Taip pat dėl netinkamo svorio pasiskirstymo pasikeis automobilio valdymas, todėl išauga pavojus patekti į avariją. 

„Ateityje spyną rekomenduojame naudoti pagal paskirtį“, – pridėtoje instrukcijoje smaginosi nežinomi sukčiai.

Važiuoti nerekomenduoja

Specialistai pataria tokiu atveju naudotis paprasčiausiais sprendimais – ratą, ant kurio buvo pakabinta spyna, pakeisti atsarginiu, arba išsikviesti techninės pagalbos sunkvežimį. 

Kitas variantas – nuimti spyną pačiam, tačiau tam reikalingi įrankiai.

Galima atsargiai važiuoti iki artimiausio serviso, tačiau reikia turėti omenyje, kad dėl papildomo svorio bus juntamas labai stiprus mušimas. Dėl to važiuoti didesnį atstumą nerekomenduojama.

Rusų žiniasklaida rašo, kad susekti tokius sukčius pagal telefonų numerius – praktiškai neįmanoma. 

Kreiptis į policiją tokiu atveju atrodo logiškas sprendimas, tačiau dažniausiai viskas baigiasi pareiškimo užpildymu – pareigūnai tokioms byloms laiko neskiria. 

Draudimo kompanija žalos nekompensuoja, nes jų vertinimu, ant rato pakabinta spyna – ne apgadinimas. O jei vairuotojas važiuoja su ja ir dėl to patiria nuostolių – tai jo paties kaltė. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.