Liepos 6-ąją sostinėje – nemokamas viešasis transportas

Vilnius kviečia liepos 6-ąją Lukiškių aikštėje drauge švęsti Lietuvos valstybingumo kūrėjo kunigaikščio Mindaugo karūnavimo ir Tautiškos giesmės dieną piknike – laukia šventinis koncertas, sporto užsiėmimai, batutai ir lauko žaidimai, skanėstų pilni restoranai ant ratų, o programą vainikuos 21 val. drauge giedama „Tautiška giesmė“. 

 Mindaugo karūnavimo dieną Vilniaus gyventojai ir miesto svečiai viešuoju transportu visą dieną ir naktį iš 6 į 7-ąją galės keliauti nemokamai.<br> Susisiekimo paslaugų nuotr.
 Mindaugo karūnavimo dieną Vilniaus gyventojai ir miesto svečiai viešuoju transportu visą dieną ir naktį iš 6 į 7-ąją galės keliauti nemokamai.<br> Susisiekimo paslaugų nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 5, 2019, 1:35 PM

Per pastarąjį dešimtmetį ši unikali idėja tapo ypatinga viso pasaulio lietuvius vienijančia Valstybės dienos tradicija.

„Kviečiu kiekvieną ir visus drauge jausti ir kurti išskirtinę tautos šventę Vilniuje – laisvės bastione – už suvienytą Lietuvos valstybę, išlikusią stiprią, nepaisant istorinių iššūkių, ir iš širdies giedoti „Tautišką giesmę“ Lukiškių aikštėje“, – kviečia Vilniaus meras Remigijus Šimašius.

Nuo šių metų liepos 6-ąją minime ne tik Mindaugo karūnavimą ir to meto Europos dalimi tapusios Lietuvos Valstybės sukūrimą, bet ir šįmet oficialiai įteisintą „Tautiškos giesmės“ dieną.

Lietuvos karaliaus Mindaugo karūnavimo dieną Vilniaus gyventojai ir miesto svečiai viešuoju transportu visą dieną ir naktį iš 6į 7-ąją galės keliauti nemokamai. 

Liepos 6-ąją sostinės autobusai ir troleibusai važiuos pagal sekmadienio ir šventinės dienos tvarkaraščius.

Naktiniai autobusai 101N, 102N, 103N, 104N, 105N, 88N keleivius nemokamai veš naktį iš liepos 6 į 7-ąją ir kursuos įprastu šeštadienio nakties grafiku.

Taip pat liepos 6-ąją vilniečiai ir miesto svečiai kviečiami nemokamai naudotis „Statyk ir važiuok“ aikštelėmis Ukmergės g. 246 (šalia PC „Senukai“), Sėlių g. 62 (Žvėryne) ir V. Gerulaičio g. 1 (priešais verslo centrą „Technopolis“) ir naujoje aikštelėje šalia Savanorių pr. 124.

 

 

 

 

 

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.