Dėl gyvybės išsigandusią moterį ištiko šokas – į telefoną žvilgsnį įbedęs vairuotojas visus iškeikė

„Šis žmogus rizikavo mano vaiko ir visų keleivių gyvybėmis. Lietus pylė kaip iš kibiro, o jam mat reikėjo sutvarkyti darbo reikalus“, – piktinosi vieną baisiausių savo gyvenimo kelionių išgyvenusi Irmina Bražaitė–Jarušienė. 

 Kelionės metu autobuso vairuotojas užsiėmė darbiniais reikalais – neatsitraukdamas nuo vairo naudojosi telefonu ir pildė dokumentus. <br> Ekrano nuotr.
 Kelionės metu autobuso vairuotojas užsiėmė darbiniais reikalais – neatsitraukdamas nuo vairo naudojosi telefonu ir pildė dokumentus. <br> Ekrano nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 30, 2019, 2:06 PM

Ji nufilmavo, kaip nepaisydamas jokių saugumo reikalavimų vairuotojas autobusą valdė alkūnėmis ir tuo pat metu žiūrėjo ne į kelią, o į telefono ekraną. 

Moteris pasakojo, kad visa tai įvyko liepos 16 dieną. 18 val. 30 min. ji išvažiavo iš Rygos su „Ollex“ („Olego transporto“) autobusu į Šiaulius.

Prie vairo – telefonas ir segtuvas

I. Bražaitė–Jarušienė stebėjosi, kad autobusų nuomos ir keleivių pervežimo kompanija gali leisti tokį savo darbuotojų elgesį.

Bandė dar priminti vairuotojui apie atsakomybę, kuri tenka vežant keleivius. 

Šis tik pareiškė, kad gyvenimas priverčia taip elgtis ir toliau tęsė, ką pradėjęs, – vairuodamas geras 10 sekundžių kažką rašė darbiniame segtuve.  

Ji pasakojo, kad dėl to buvo ištikta šoko, todėl jau nenufilmavo, kaip vairuotojas visus įžeidinėjo, keikė keleivius ir kaip pakliuvo mėtė lagaminus. 

I. Bražaitė–Jarušienė prisiminė, kad norinčių važiuoti buvo daug, tačiau į mandagius klausimus, ar priims juos į autobusą vairuotojas atsakė pakeltu tonu ir keiksmažodžiais.

„Kiek čia bl*t jūsų priviso?“ – savitvardą greitai prarado jis. 

Įspėjimas ir eilinė proga pasitaisyti

Moteris iš kito tos pačios kompanijos vairuotojo sužinojo, kad šis emocijų nevaldantis vyras jau ne kartą buvo gavęs įspėjimus. „Ollex“ dėl to jau kilo problemų.

I. Bražaitė–Jarušienė prieš paskelbdama vaizdo įrašą kreipėsi į kompaniją dėl šio vairuotojo, tačiau sulaukė atsakymo, kad jam bus duota dar viena galimybė pasitaisyti – vėl apsiribos tik įspėjimu.

Moteris baiminosi, kad vieną kartą toks pasivažinėjimas baigsis tragiškai. Keleivių pilno autobuso avarijos pasekmės gali būti itin skaudžios. 

Vaizdo įrašas socialiniame tinkle jau surinko beveik 100 tūkst. peržiūrų. 

Žmonės komentavo, kad jiems taip pat yra tekę susidurti su „Ollex“ vairuotojų abejotinais darbo metodais.

Vieni guodėsi, kad jų nepriėmė į autobusą, kiti – iš viso nesulaukė žadėto transporto.

Vairuotoją prisiminė ir kiti internautai dėl jo bendravimo pakeltu tonu. 

Elgesio netoleruoja, ko imsis – dar spręs

„Olego transporto“ personalo ir kokybės vadovė Agnė Baršauskaitė pažymėjo, kad situaciją kompanija vertina neigiamai – netoleruoja tokio ar panašaus elgesio. 

„Saugus vairavimas yra vienas didžiausių įmonės prioritetų, o kelių eismo taisyklių laikymasis privalomas visiems įmonės darbuotojams“, – patikino ji. 

A. Baršauskaitė sakė, kad vairuotojas dirba ne vienerius metus ir iki šiol panašių incidentų nebuvo užfiksuota. 

Ji patikino, kad darbuotojas bus sudrausmintas, tačiau kokių priemonių bus imtasi – neatskleidė.

„Įmonėje veikia vidiniai procesai, kuriais remiantis ir priimsime sprendimą dėl drausminių bei prevencinių priemonių taikymo“, – reziumavo ji.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.