Siaubingą vaizdą kieme radusi pora nustebo, kai pamatė, kas patenkintas šypsosi prie vairo

San Fransiske (JAV) gyvenanti pora patyrė tikrą po to, kai jų šuo 2001 metų „Mercedes-Benz S430“ automobilyje netyčia įjungė neutralią pavarą ir šis nuriedėjęs išgriovė sodo sieną. 

 Pirmasis savarankiškas Duke'o pasivažinėjimas šeimininkams priklausančiu „Mercedes-Benz S430“ automobiliu baigėsi avarija.<br> Socialinių tinklų nuotr.
 Pirmasis savarankiškas Duke'o pasivažinėjimas šeimininkams priklausančiu „Mercedes-Benz S430“ automobiliu baigėsi avarija.<br> Socialinių tinklų nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-09-03 19:57

CBS naujienų kanalas skelbė, kad sutuoktiniai Janie ir Jimas Blackai trumpam pastatė automobilį įvažiavime ir užėjo į namus. Mašinos viduje liko Duke'u pavadintas jų augintinis. 

Sukėlė tikrą avariją

Per laiką, kol buvo paliktas vienas, šuo blaškėsi po saloną ir kažkuriuo metu jo pavadėlis užsikabino už pavarų perjungimo svirties. 

Greičiausiai jis buvo susijaudinęs matydamas tolumoje grįžtančius šeimininkus ir staigiu judesiu sugebėjo įjungti neutralią pavarą.

Automobilis lėtai nuriedėjo į apačią ir trenkėsi į sieną. Nuo smūgio į šalis išlakstė išmuštos plytos ir  netoli stovėjusios šiukšlių dėžės. Iš toli viską stebėjusiai šeimai incidentas atrodė dar baisesnis.

Kai pora nuėjo įvertinti padarytos žalos, šuo ramiai stovėjo ant priekinių sėdynių įsitaisęs lyg vairuotojas. Sprendžiant pagal šypseną primenančią išraišką, augintinis nesuprato, ką iškrėtė. 

Įpratęs prie šeimininkų dėmesio jis turbūt tikėjosi paglostymo. 

Niekas šio keisto incidento metu nenukentėjo, pats Duke'as eismo įvykio metu sužeidimų išvengė. 

Įsijungia ir be stabdžių

Ne vienam turbūt kilo klausimas dėl to, kaip šuo galėjo įjungti neutralią pavarą nepaspaudęs stabdžio. 

Įprastai automatinės pavarų dėžės taip ir veikia, tačiau užraktą galima pergudrauti stuktelėjus į svirtį guminiu plaktuku. 

Ši galimybė yra naudinga tais atvejais, kai sugedus pavarų dėžei svirtis įstringa stovėjimo padėtyje, tačiau automobilį vis tiek reikia nutempti. 

Šis gedimas seniems S klasės modeliams buvo ne toks ir retas.

Nemažas bent 30 kilogramų sveriantis šuo turbūt turėjo pakankamai jėgos, kad staigiu judesiu perjungtų pavarų svirtį į neutralią poziciją. 

Nuotraukoje galima matyti, kad langai buvo atidaryti, todėl Duke'as tikrai nebuvo kankinamas. Visgi šis incidentas vis tiek gali būti paraginimas nepalikti augintinių automobiliuose vienų. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.