Kaune dažnėja policijos reidai: per paskutinį sudarė pažeidėjų sąrašą

Pastarosiomis dienomis Kaunui sunkiai sekėsi vaduotis iš rudeninių spūsčių, tačiau kai kuriose vietose jos dar padidėjo kelių policijos pareigūnams surengus reidus. Vėluojantys vairuotojai svaidė pykčio žaibus.

Policijos reidas Kaune – ne paskutinįsyk.<br>P.Mantauto nuotr.
Policijos reidas Kaune – ne paskutinįsyk.<br>P.Mantauto nuotr.
Policijos reidas skirtas nubausti išgėrusius vairuotojus.<br>P.Mantauto nuotr.
Policijos reidas skirtas nubausti išgėrusius vairuotojus.<br>P.Mantauto nuotr.
Policininkai, organizuodami reidus, tikisi, kad sumažės išgėrusių vairuotojų.<br>P.Mantauto nuotr.
Policininkai, organizuodami reidus, tikisi, kad sumažės išgėrusių vairuotojų.<br>P.Mantauto nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Sep 14, 2019, 2:15 PM, atnaujinta Sep 14, 2019, 2:48 PM

Visą praėjusį savaitgalį Kauno kelių policijos valdybos pareigūnai aktyviai kontroliavo eismą, o pirmadienį anksti rytą surengė vairuotojų blaivumo patikrinimą Panerių gatvėje, netoli prekybos centro „Mega“.

Būtent šis reidas ir sulaukė daugiausia komentarų. Vairuotojai piktinosi, kad susidarė maždaug 4–5 kilometrų automobilių eilė, kuri judėjo labai iš lėto. Žmonės šioje dirbtinėje spūstyje praleido net pusvalandį ir vėlavo į darbą.

Kiti vairuotojai pritarė tokiems policijos pareigūnų veiksmams, nors ir patyrė nepatogumų.

Vietų nesirenka atsitiktinai

Kauno kelių policijos valdybos viršininkas Vigintas Lukošius patvirtino dėl pirmadienį vykusio reido taip pat sulaukęs atgarsių, tačiau nemano, kad pareigūnai netinkamai elgėsi sutrikdydami eismą.

„Girti vairuotojai yra potencialūs žudikai, todėl visomis išgalėmis stengiamės neleisti jiems dalyvauti eisme. Spūstyje praleistas laikas – gerokai mažesnė blogybė“, – mano V.Lukošius.

Pasak jo, vietos masiniams vairuotojų patikrinimams pasirenkamos neatsitiktinai, siekiama sumažinti galimybes vairuotojams išvengti patikrinimo.

„Jeigu reidas vyktų pagrindinėse miesto gatvėse, kuriose transporto priemonių srautas dar didesnis, susidarytų ir didesnės spūstys, ir vairuotojai galėtų išvengti patikrinimo išsukę į kiemą ar tiesiog sustabdę automobilį“, – svarstė V.Lukošius.

Blaivumo patikrinimas ilgai neužtrunka, nes procedūra atliekama bekontakčiais matuokliais. Šis prietaisas parodo, ar žmogaus organizme yra bet šiek tiek alkoholio garų. Gavus teigiamą atsakymą, blaivumas tikrinamas įprastu matuokliu, kuris pateikia tikslius skaičius.

Sudarė pažeidėjų sąrašą

Nors policijos pareigūnai perspėja apie vykdomas prevencines priemones, dalis vairuotojų netinkamai vertina savo galimybes sėsti prie vairo.

Štai praėjusį savaitgalį iš viso buvo patikrinta daugiau kaip 2300 transporto priemonių vairuotojų ir nustatyti 44 Kelių eismo taisyklių pažeidimai.

Aptikti 7 neblaivūs vairuotojai, taip pat nustatyti 9 neblaivūs dviračių vairuotojai. 7 vairuotojams surašyti protokolai dėl to, jog automobilyje nesegėjo saugos diržų.

Nustatyti ir 4 vairuotojai, kurie nepabūgo sėsti prie automobilio vairo, nors neturi teisės vairuoti tokios transporto priemonės.

Visiems 7 vairuotojams, kurie sėdo prie automobilio vairo vartoję alkoholinių gėrimų, nustatytas lengvas girtumas. Girčiausias vyras įpūtė 1,1 promilės.

Dar 10 vairuotojų buvo vartoję alkoholio, tačiau alkoholio norma neviršijo leistinos normos.

Skaičiai pernelyg nedžiugina

Kauno apskrityje šiais metais žuvo 18 eismo dalyvių (pernai iki rugsėjo mėnesio pabaigos – 19), dar 568 buvo sužaloti (pernai – 433).

„Nemažėja nei eismo įvykių, nei per juos žuvusių žmonių skaičius. Kol situacija nepasikeis, rengsime įvairias prevencines priemones“, – žadėjo Kauno kelių policijos valdybos viršininkas V.Lukošius.

Pasak jo, pastaruoju metu per savaitę Kauno apskrityje vidutiniškai rengiami 5–6 reidai – tai net šiek tiek daugiau, negu buvo planuota.

Masiniai patikrinimai vyksta ne tik prie pagrindinių įvažiavimų į Kauną, bet ir rajonuose. Dažnai reidai rengiami per įvairias šventes.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.