Vilkikų vairuotojai gyvenimą pavertė pragaru, bet vežėjai verčia kaltę kitiems

Gyventojai skundžiasi, kad po jų langais nutįsusios vilkikų eilės, o muitinės tarpininko paslaugas teikiančios bendrovės „Ferogama“ vadovas Jonas Viesulas įžvelgia ir konkurentų kėslus.

Agrastų gatvės gyventojai pro savo namų langus fotografuoja vilkikų eiles ir nuotraukas siunčia savivaldybei.<br> V. Ščiavinsko nuotr.
Agrastų gatvės gyventojai pro savo namų langus fotografuoja vilkikų eiles ir nuotraukas siunčia savivaldybei.<br> V. Ščiavinsko nuotr.
J.Viesulas: „Kodėl gyventojai nė karto į mane nesikreipė?“<br> V. Ščiavinsko nuotr.
J.Viesulas: „Kodėl gyventojai nė karto į mane nesikreipė?“<br> V. Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Oct 21, 2019, 6:31 AM, atnaujinta Oct 21, 2019, 8:28 AM

Agrastų gatvės 4-ojo, 6-ojo ir 8-ojo namų gyventojai apimti nevilties. „Savivaldybei mes nerūpime“, – dūsavo jie.

„Sostinė“ balandį rašė apie šioje gatvėje prie bendrovės „Ferogama“ teritorijos stovinčius vilkikus. Dabar padėtis esą dar pablogėjo.

„Ilgos sunkvežimių eilės, išmetamosios dujos, dulkės, vairuotojų keiksmažodžiai, jų paliekamos šiukšlės, tarp vilkikų atliekami gamtiniai reikalai pavertė mūsų gyvenimą pragaru“, – tikino gyventojai.

J.Viesulas išdėstė savo versiją, kodėl taip yra. Jis nekart dėl tokios padėties kreipėsi į savivaldybę, tačiau, jo nuomone, kalti ne tik valdininkai.

Schemos paieškos – ilgos

J.Viesulas dėl padėties Agrastų gatvėje apsilankė pas savivaldybės Eismo valdymo poskyrio vedėją Eduardą Garbovskį. Mat grįžęs po atostogų jis šalia įmonės teritorijos rado netaisyklingai sustatytus kelio ženklus.

„Norėjau pamatyti ženklų įrengimo schemą, nes vilkikų vairuotojai juokėsi: „Visą Europą išmaišėme, bet šitaip pastatytų kelio ženklų dar nematėme“, – prisiminė J.Viesulas.

Vienas draudžiantis stovėti ženklas buvo įrengtas tik 30 centimetrų nuo „Ferogamos“ teritorijos.

Ilgai valdininkai ieškojo schemos, kuria remiantis buvo įrengti ženklai. Tokia schema turi būti suderinta su policijos pareigūnais, kitomis institucijomis.

Skambino bendrovės „Biseris“ atstovams, kurie įrengia ženklus, teiravosi, kas nurodė atlikti šį darbą Agrastų gatvėje.

Po ilgų paieškų schema atsirado, tik paaiškėjo, kad ji pasenusi. Kelio ženklai buvo nupiešti tušinuku ant seno plano. Ant jo švietė įrašai: „Ženklas seniai dingęs.“

„Savivaldybėje siūliau: susėskime visi kartu, pasikvieskime gyventojus ir išspręskime visas problemas. Kodėl gyventojai iki šiol nė karto į mane nesikreipė?“ – klausė J.Viesulas.

Statė tiltą iš sąvaržėlių

J.Viesulas savivaldybėje užsiminė, kad dėl padėties Agrastų gatvėje lankėsi jau anksčiau, nurodė valdininko pavardę. Šis niekuo nepagelbėjo. Tad verslininkas nutarė užsukti pas jį su kitų valdininkų palyda.

Čia J.Viesulas pradėjo juoktis prisiminęs vaizdą, kurį pamatė atvėręs kabineto duris: „Valdininkas buvo su mažamete dukrele.

Stalas gal pusantro metro, o ant jo pastatytas didžiulis tiltas iš sąvaržėlių. Tai ką su tokiu valdininku kalbėti?“

J.Viesulas gailisi, kad tilto savivaldybės kabinete nenufotografavo. Tada jis pamanė, kad šalia yra vaikas, kurio fotografuoti nevalia.

Išėjus iš savivaldybės, po valandos „Ferogamos“ apsaugininkai J.Viesului raportavo, kad atvažiavę „Biserio“ vyrai visus ženklus nupjovė.

Buvo jau po darbo valandų. Kai jie darbavosi, iš vieno Agrastų gatvės namo iššoko pasipiktinusi moteris. „Ką jūs darote? Mes juk pinigus mokėjome už tuos ženklus“, – šaukė ji.

J.Viesulas klausė: „Nuo kada gyventojai už ženklus moka?“

Bylinėjasi su viena įmone

Kaip galima kelio ženklus įrengti be galiojančių schemų? „Ferogamos“ vadovas įtarė prie to prisidėjus vieną namo gyventojų. Be to, šalia savivaldybei rašomų skundų jis įžvelgė ir konkurentų kovą.

„Ferogama“ šiuo metu bylinėjasi su bendrove, kuriai iškelta tyčinio bankroto byla.

Todėl į kovą gali būti pasitelkiami ir gyventojai, po kurių skundų vežėjai sunkvežimius nukreipia į kitus terminalus, sandėlius, krovos įmones.

Juolab kad prekybos metalu srityje konkurencija milžiniška. „Ferogama“ įsikūrusi buvusios metalo bazės teritorijoje.

„Mūsų įmonė moka nemažus mokesčius valstybei, sukūrė darbo vietų, tai ar dabar ji turi sužlugti?

Ne kartą siūliau savivaldybei įrengti Agrastų gatvėje kelio ženklus, draudžiančius stovėti naktį, savaitgaliais“, – pasakojo J.Viesulas.

„Ferogama“ Panerių seniūnijai įsipareigojo net tai, kas jai nepriklausytų, – tvarkyti aikštelę, kurioje statomi vilkikai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.